5. kolo
16.09.2017 13:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Crystal Palace - Southampton FC 0:1

Crystal Palace přepisuje historické rekordy a stává se prvním celkem, který v Premier League prohrál všech pět úvodních duelů bez jediného vstřeleného gólu. Orlům se stal osudným špatný vstup do zápasu, když rozhodující branku inkasovali již v prvních deseti minutách.

V krizi se zmítající Crystal Palace do utkání nevstoupilo vůbec šťastně, domácí fotbalisté totiž nezachytili začátek a už od samotného úvodu prohrávali. Přízemní centr z pravé strany totiž Hennessey vyrazil pouze před dobíhajícího Davise, který se zjevil na penaltě úplně osamocený a balón poslal o tyč do sítě. Vedoucímu gólu Southamptonu nezabránil ani na brankové čáře se natahující Ward.

Fotbalisté domácího celku byli chvíli jako opaření a na hřišti byl Southamptonem jasným pánem, postupem času se však hra přece jenom vyrovnala a Crystal Palace začalo také hrozit. Po čtvrthodině hry se do velmi slibné pozice dostal Benteke, ovšem z malého vápna pouze nastřelil Forstera a vyrovnání se tak nekonalo.

V druhé části prvního poločasu začal být aktivní především Loftus-Cheek. Tento anglický fotbalista nejprve zahrozil ranou ze střední vzdálenosti, která však o nějaký půlmetr minula pravou tyč branky Forstera, o pár chvil později zase předvedl pěkné sólo, při kterém obešel dva obránce hostí, nakonec však jeho zakončení dokázal jeden z defenzivních hráčů odvrátit na rohový kop. Do kabin se tak šlo za nepříznivého stavu pro domácí celek.

Do druhého dějství vstoupili fotbalisté Crystal Palace o poznání lépe a hned v úvodu měli dvě dobré šance na skórování. Agilní Loftus-Cheek pronikl až do šestnáctky a před brankou poslal ostrý přízemní centr, který však prolétl podél brankové čáry, aniž by jej kdokoliv usměrnil za brankovou čáru. O chvíli později se do vyložené příležitosti dostal Puncheon, ovšem zakončením z kraje malého pokutového území opět jen nastřelil vynikající Forstera.

S postupem času se na kopačky domácích vkrádala nervozita a zmar. Sice si stále udržovali jistou územní převahu, nicméně do vážnějších šancí se již nedostávali a hosté mohli být s průběhem víceméně spokojení. Nakonec to byl právě Southampton, kdo mohl na konci své vedení pojistit, když se Cédric po brejku dostal z pravé strany k nebezpečnému zakončení, ovšem svůj pokus nasměroval jen do pozorného Hennesseyho. Mrzet jej to však nakonec vůbec nemuselo, jeho tým si totiž ze Selhurst Parku odváží těsné vítězství, které ještě prohlubuje mizérii domácích.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Theft90

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo nie je Sakho ani len na lavičke ?

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele