32. kolo
31.03.2018 13:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Crystal Palace - Liverpool FC 1:2

Fenomenální Mohamed Salah svým 29. gólem v letošním ligovém ročníku rozhodl napínavý duel na jihovýchodě Londýna. Domácí Crystal Palace vyhráli první poločas, Liverpool však na začátku druhé půle vyrovnal a v 84. minutě rozhodl o vítězství favorita egyptský kouzelník.

Manažer hostů Jürgen Klopp podle očekávání nasadil na pravou obranu Alexandra-Arnolda, jenž zaskočil za zraněného Gomeze. Mimo sestavu zůstal i další marod Can, jehož zastoupil Milner. Eagles scházel klíčový stoper Tomkins. Svoji šanci tak dostal Kelly a roli pravého beka obstaral Wan-Bissaka.

Po devíti minutách jako první zahrozili hráči Crystal Palace. Zaha se ocitl sám před Kariusem a německý brankář zachránil svůj tým. Za další tři minuty rozehrávali Reds rohový kop, Van Dijkovu hlavičku ale nepřesně tečoval Mané. Vzápětí došlo k dalšímu souboji Zahy s Kariusem. Tentokrát musel hostující gólman faulovat a sudí Swarbrick zapískal pokutový kop. Ten s přehledem proměnil kapitán Milivojević a poslal domácí do vedení.

Ve 24. minutě si chtěl pokutový kop vymodlit i Liverpool, konkrétně pak Mané. Swarbrick však jeho divadelnímu kousku nenaletěl a Senegalci udělil žlutou kartu. Maného spoluhráč Salah to za čtyři minuty zkoušel mnohem fotbalověji, ale zamířil jen do náruče Hennesseyho. Po půlhodině hry dopravil Mané po rohovém kopu míč do branky, gól však nemohl být uznán pro ofsajd. Rohové kopy od Salaha byly v celém poločase nebezpečné, což ukázala i 44. minuta, kdy Hennessey skvělým zákrokem vytáhl hlavičku Maného.

Liverpool se vyrovnání dočkal čtyři minuty po změně stran. Milner po přihrávce od Firmina poslal prudký míč před branku, kde jej do patřičných míst uklidil Mané. Dvě minuty po Maného radosti mohl dokonat obrat Salah, ale technickou střelu vyslal těsně vedle. V 58. a 59. minutě měl dvě obrovské příležitosti Benteke, jenže vždy netrefil bránu. V 62. minutě rozehrál Van Aanholt přímý kop rovnou na Kariuse, jenž musel balón vytáhnout na roh.

Hosté ve druhém poločase přitápěli pod kotlem, ale dlouho to vypadalo, že se budou body v Selhurst Parku dělit. Šest minut před koncem však rozhodl nejpovolanější muž Mohamed Salah. Nejdříve střídající Oxlade-Chamberlain přetáhl centr na Robertsona, který míč vrátil před branku. Zde si jej uzmul Salah, přehodil z levé nohy na pravou a rozveselil fanoušky Reds.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
vanGomm

1.poločas tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mám dotaz, v diskuzi pod souhrnem se probírá Mané. Co provedl?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak byli blízko domácí s MU vedli už 2:0,s Totenhamem prohráli 1:0 na konci nemyslím,že domácí

zase ztratí s favoritem,bude to těesné mají o co hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak. A Chesea prehrá s Totenhamem a TOP 4 je jasná

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Na. Tak to dopadlo ešte lepšie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele