36. kolo
28.04.2018 16:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Crystal Palace - Leicester City 5:0

Crystal Palace deklasovali Leicester a udělali další krok směrem k záchraně. Hosté se během utkání téměř k ničemu nebezpečnému nedostali a po červené kartě Albrightona dohrávali v deseti. Domácí vstřelili během posledních minut tři branky.

Eagles v minulém kole vybojovali remízu na půdě Watfordu a totožná sestava se snažila o další bodový zisk i proti Liškám. Těm stále chyběla jednička mezi třemi tyčemi Schmeichel, kterého nahradil Hamer. Fit již byl naopak Morgan, který se ve stoperské dvojici postavil vedle stálého parťáka Maguira. Šanci ukázat se od začátku dal manažer Claude Puel taktéž Choudhurymu.

Po devíti minutách hry byli domácí blízko vedení. Hamer nevyboxoval rohový kop ideálně a Tomkinsovu hlavičku vykopával až z brankové čáry Iheanacho. V 15. minutě vysunul na druhé straně Iheanacho Vardy, který už překonal gólmana Hennesseyho, avšak toho podobně jako Hamera před chvílí zachránil spoluhráč, kterým byl obránce Ward.

V 17. minutě vybojovalo Crystal Palace míč na útočné polovině, kombinaci zakončil McArthur patičkou na Zahu, který střelou pod břevno rozradostnil Selhurst Park poprvé. Druhý zásah mohl Zaha přidat po půlhodině hry, kdy se po nečekaném odrazu objevil ve velké příležitosti, avšak skvělým zákrokem se předvedl Hamer. Ve 38. minutě opět zafungovala spolupráce McArthura se Zahou, kterou zakončil první jmenovaný přesnou střelou do dolního rohu - 2:0.¨

I po přestávce měla obrana Leicesteru problémy z bráněním Zahy. Ten v 57. minutě pláchl Albrightonovi, který jej zastavil pouze za cenu faulu, po kterém viděl od rozhodčího Deana červenou kartu. Dvacet minut před koncem zakončoval brejk domácích Loftus-Cheek, avšak trefil jen bránícího Maguira. O minutu později si McArthur narazil s Van Aanholtem, ale samostatný únik záložníka Crystal Palace zneškodnil Hamer.

Závěrečná desetiminutovka byla pro domácí jako z říše snů. Nejprve vyvezl míč stoper Sakho a parádní kolmicí vysunul Loftus-Cheeka, který po kličce Hamerovi pohodlně přidal třetí branku svého týmu. V 84. mintutě vyslal Zaha do šance střídajícího Schluppa, toho ještě vychytal Hamer, ale z následné dorážky zvýšil náskok Van Aanholt. Búra pak zkompletoval z penaltového puntíku Benteke, který si v 90. minutě vymodlil penaltu po faulu Maguira.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele