15. kolo
02.12.2017 16:00 CET
1 : 5
(0:2)

Reportáž

Brighton & Hove Albion - Liverpool FC 1:5

Liverpool potvrdil vynikající formu a nováčka z Brightonu deklasoval poměrem 5:1. Hostům se vyvedla pasáž hry okolo 30. minuty, ve které se dostali do dvoubrankového vedení, a od té doby již měli průběh utkání plně pod kontrolou.

Do první vážnější šance se po šesti minutách protlačil Firmino, jeho hlavičku však domácí stopeři se štěstím zablokovali na roh. Na druhé straně zahrozil po centru Browna Murray, z hranice malého vápna však branku soupeře vysoko přestřelil. První branka tak přišla po třiceti minutách - na rohový kop si nejvýše naskočil Can a nekompromisně míč poslal do sítě.

Po dalších dvou minutách hry bylo vedení Liverpoolu již dvoubrankové. Salah proběhl středem hřiště, předložil míč doleva na Coutinha, ten první dotekem parádně zakroutil míč za stoperskou dvojici, kam si naběhl Firmino a zblízka podruhé rozvlnil síť.

Zkraje druhé půle mohl Brighton snížit, po levé straně pláchl Izzy Brown a parádním centrem našel na malém vápně volného Murrayho, kterého ale perfektním zákrokem vychytal Mignolet. Z protiútoku navíc hosté udeřili potřetí. Opět to byl Salah, který potáhl rychlý protiútok středem hřiště, u vápna domácích na sebe navázal tři obránce a parádní kolmicí vyslal Firmina, který trefil přesně a v podstatě tak rozhodl o osudu celého utkání.

Domácí se však nevzdali a o pár minut později jim pomohl také hlavní rozhodčí, který zapískal nesmyslnou penaltu. K té se postavil Murray a počínal si chladnokrevně. Brightonu se však již zápas zdramatizovat nepodařilo, naopak v posledních deseti minutách inkasoval ještě dvakrát.

Nejprve se z volného kopu prosadil Coutinho, když skákající zeď velmi chytře podstřelil, tentýž hráč pak v nastaveném čase vnikl do vápna a před brankou poslal centr, který si do vlastní sítě srazil nešťastník Dunk.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool v zápasech doma i venku vypsaný jako favorit neProhrál , vypsaný jako outsider neVyhrál Snad se na tomto v následujících 2 kolech nic nezmění. Dále jsem se ještě nedíval.

Reagovat
waynemarkrooney

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele