37. kolo
14.05.2017 15:15 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

West Ham United - Liverpool FC 0:4

Liverpool je prakticky jednou nohou minimálně v předkole Champions League! V nedělním utkání totiž roztrhal na kousky domácí West Ham a po výsledku 4:0 mu tak stačí v posledním kole porazit sestupující Middlesbrough, aby měl jistotu umístění mezi prvními čtyřmi celky.

Do první pořádné šance se v úvodní desetiminutovce dostali domácí, když Calleri parádním pasem našel Byrama, jehož křižná střela jen o kousíček minula pravou tyč branky Liverpoolu. Reds kontrolovali o chvíli později hlavičkou Matipa, která skončila až na břevně. Tuto pohlednou pasáž hry pak uzavřela Fernandese, kterou hostující brankář zvládl vyrazit na roh.

První branku střetnutí tak přinesla až situace z 35. minuty - Coutinho se na vlastní polovině zmocnil míče, zpozoroval osamoceného Sturridge a parádním pasem jej vyslal do samostatného nájezdu. Anglický útočník si v takových situacích ví rady a potvrdil to i tentokrát, kdy se kličkou vyhnul vybíhajícímu Adrianovi a pohodlně uklidil míč do sítě.

Do poločasu však mělo být srovnáno, těsně před pauzou totiž spálil nemožné domácí Ayew. Ten se po rohovém kopu ocitl v malém vápně zcela sám a před ním zívala odkrytá svatyně, jenže svůj pokus nasměroval nepochopitelně jen do tyče, stejně tak pak naložil i s následnou dorážkou.

Hosté začali druhou půli velkým náporem, v dobrých příležitostech se objevili postupně Lallana, Origi a Wijnaldum, ani jeden z nich však vedení hostí nenavýšil. To se podařilo až o deset minut později Coutinhovi. Nejprve orazítkoval Wijnaldum střelou ze střední vzdálenosti břevno, avšak obrana Kladivářů míč odvrátila jen ke Coutinhovi, který si balón navedl na střelu a uklidil jej přesně k tyči. Tentýž hráč pak o pár minut později zaznamenal svůj druhý zásah, když si ve vápně pohrál s Collinsem a tvrdou ranou prostřelil Adriána.

Definitivní podobu výsledku dal čtvrthodiny před koncem Origi, který se po skrumáži v domácím vápně dostal do vyložené pozice, ze které nemohl minout. Liverpoolu tak stačí v posledním kole porazit Middlesbrough, aby měl jistotu kvalifikace do Champions League.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X2

Reagovat
smazaný uživatel

-2,5 - 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
diastan

2:1, Arsenal to má jisté

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

WH nás celkem pravidelně obírá o body, takže bych se ani nedivil. 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele