6. kolo
24.09.2016 16:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Swansea City - Manchester City 1:3

Manchester City pokračuje ve spanilé jízdě a udržuje si stoprocentní ligovou bilanci. Svého soupeře z Walesu po většinu utkání přehrával a díky dvěma brankám Agüera a jedné trefě Sterlinga si nakonec připisuje další tři body do tabulky.

Na Liberty Stadium se hrálo pohledné utkání plné kombinačních akcí. Zatímco ale první půle nabídla poměrně vyrovnanou podívanou, v té druhé již jasně dominoval hostující celek. Zápas každopádně začal bez úvodního oťukávání a hned v 9. minutě se skóre měnilo poprvé - to se po zpětné přihrávce Sagny senzačním prvním dotekem uvolnil Agüero a přízemní střelou Fabianskiho prostřelil mezi nohama.

Domácí ale nesložili zbraně, naopak se okamžitě vrhli do útoku. O tři minuty později se po rychlé kombinace dostal do solidní pozice Naughton, jeho přízemní střelu ale Bravo pokryl. O minutu později však již bylo vyrovnáno. To se k odraženému míči dostal Sigurdsson, padáčkem za obranu oslovil Llorenteho, který využil podklouznutí Sagny a senzační ranou na vzdálenější tyč nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci.

Postupem času však rostla převaha družstva Pepa Guardioly a po 30 minutách mohlo jít znovu do vedení - De Bruyne upaloval sám na brankáře, jenže jeho střela z hranice vápna postrádala přesnost.

Těsně před poločasem pak po kombinace De Bruyneho se Sterlingem pálil Gündogan, ani jeho rána ale cíl nenašla. Do kabin se tudíž odcházelo za nerozhodného stavu.

Druhé dějství pak bylo kompletně v režii hostů. Navzdory tomu měli první velkou šanci Labutě - v 54. Minutě se po centru Routledge do zakončení propracoval Sigurdsson, jenže jeho rána letěla těsně nad. To bylo zároveň to poslední, čím domácí své fanoušky potěšili.

O tři minuty později se do velké šance dostal Agüero, který se po přihrávce Silvy uvolnil na hranici malého vápna. Jeho střelu však na poslední chvíli zablokoval Amat, čím svůj celek zachránil od pohromy. Po hodině hry pak aktivní De Bruyne kolmicí vyzval Sterlinga, který se kličkou vyhnul i Fabianskimu, jenže z úhlu už míč nedokázal nasměrovat mezi tři tyče.

Rozhodující okamžik přišel v 65. minutě. To si totiž v souboji s De Bruynem pomohl domácí stoper Hoorn loktem, a jelikož se celá situace odehrála v pokutovém území, měli Citizens výhodu pokutového kopu. K tomu se postavila argentinská hvězda ve službách Manchesteru City a panenkovským dloubáčkem nedala domácímu brankáři žádnou šanci.

Definitivní pečeť na vítězství týmu z Manchesteru pak dal o 11 minut později Sterling. Na začátku celé akce byl rohový kop Swansea, který ale hosté odvrátili a sami vyrazili do rychlého kontru. Přečíslení 2 na 1 nakonec anglický reprezentant vyřešil individuálním průnikem, při kterém hravě přešel přes Naughtona a střelou na bližší tyč upravil na konečných 3:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (26)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2 by sme mohli zvladnut, dufam, že v pohari tiez proti nim posetrime klucovych hracov

Reagovat
smazaný uživatel

pohár vyhrajeme 0:2 a tady 1:3 v každém zápase se trefí Iheanacho (mám totiž věštící kouli)

Reagovat
smazaný uživatel

no tak pohár byl otřesný výkon. Teď tady a v poháru koukám zase derby už jsem to psal, že je to snad schválně

Reagovat
t0mmy33MCFC

jo na jednu stranu kazde derby je pecka, ale nejak si nepamatuju kdy naposled sme meli vylosovano nekoho z 3.ti ligy nebo tak jako to maj ostatni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MCFC_8

Kliiidek, pohar nebol dolezity ako dnesny zapas

Reagovat
Tuxedo

1:3

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Infernoqt

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

pro naše fans https://www.youtube.com/watch?v=fb2_QWOwWAA

Gabriel Jesus pokud mu Evropa sedne je pro mě menší náhrada za Aguera (v budoucnosti) letos sleduji všechny nové posily venku a Jesus jednozačně vede

Reagovat
smazaný uživatel

šikovnej, ale na PL podle mě slabej..

Reagovat
smazaný uživatel

no tvdit to s přdstihem je troufalé, uvidíme já bych ho viděl jako o něco málo horšího Neyamara a o kousek lepšího Ronalda. (Brazilce) je strašně mladý a Pep by ho nevybral jen tak... právě potřebuje do budoucna někoho podobného Aguerovi

Reagovat
smazaný uživatel

pardon, mám v pytli klávesnici

Reagovat
smazaný uživatel

myslel jsem fyzicky slabej.. co souboj ve videu to neustál čas ukáže

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kompany se při návratu znovu zranil tohle už asi lepší nebude

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.eurofotbal.cz/eredivisie/2016-2017/video/fc-twente-ado-den-haag-451495/

kluci v Twente jedou Unal už pět branek, Celina dvě a Yeboah jednu

Twente farma uvidíme s kým pepek počítá a Mooy se také už trefil

Reagovat
smazaný uživatel

"Mooy za Huddersfield

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
t0mmy33MCFC

sice je to blbost, ale pamatuju , ze s Pellegrinim nam nekolikrat chybel jeden zapas aby to tu na EF bylo celé zelené tak tentokrat to musi vyjit!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak nepřepínej na PL tam toho chybí ještě dost

Reagovat
MCFC_8

Je to tam 1. polcas slabsie, druhy uz lepsi, len lepsie dotiahnut finalne prihravky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele