35. kolo
30.04.2017 15:05 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Middlesbrough FC - Manchester City 2:2

K velkému překvapení se schylovalo na Riverside Stadium, kde domácí Middlesbrough dvakrát vedlo, nicméně hosté z Manchesteru vždy dokázali najít odpověď. Utkání proto dospělo k remízovému závěru, který domácí celek zase o něco blíže přiblížil sestupu.

Hned v první minutě měl velkou šanci Gabriel Jesus, když se po průniku a stříleném centru Agüera zjevil zcela sám na malém vápně, ve výborné pozici však na míč o pár centimetrů nedosáhl. Po deseti minutách zahrozil opět Agüero, který však po zaseknutí z pravé strany pálil těsně nad branku domácího týmu.

Sedm minut před koncem první půle Middlesbrough předvedlo parádní protiútok, na jehož konci našel Downing zpětnou přihrávkou na vápně stojícího Negreda, který střelou o tyč poslal svůj celek do vedení.

Druhý poločas odstartovali lépe domácí, kteří si vypracovali i dva nadějné závary poblíž branky Caballera, skórovat se jim však nepodařilo. V 69. minutě pak bylo vyrovnáno - Sané nafilmoval svůj pád v pokutovém území, rozhodčí mu však jeho hereckou etudu zbaštil a z nařízené penalty se nemýlil Agüero.

Domácí to však nepoložilo, ba naopak. Patnáct minut před koncem zahrozil ranou z přímého kopu Downing, Caballero byl však pozorný. Z následného závaru před brankou hostujícího celku však Middlesbrough druhý gól přece jen vytěžilo - nepovedená střela Negreda si na malém vápně našla Chamberse, který zvládl přehodit hostujícího brankář a rozvlnit tak síť.

Výhra ovšem Middlesbrough nakonec nebyla souzená. Pět minut před koncem našel Agüero ve vápně Jesuse, který se výskoku parádně opřel do míč a rozhodl tak o tom, že se na Riverside tentokrát budou body dělit.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

další pánové, takhle se nám ta Evropa zavře

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsme mluvil po remíze s MU s lidmi z Manchesteru, (modrého) tak jsou nespokojeni, ale většina uznává, že City mají konečně jasnou tvář mužstva a ví co hrát.

Ať už to předtím byl Mancini nebo Pellegrini, bylo fajn vidět "mašinu" a hru přesně pro diváky z čeho se těžili i trofeje....

Ovšem po příchodu Pepka šlo dost věcí dolů a také měl smůlu, že je to stále ta samá písnička v obraně, tým celkově potřebuje nový impuls jak v obraně, tak třeba v brance ale Pepek hlavně musí trochu otevřít hru. Ideální je zajištěna obrana s útočnou kombinací v podobě držení míče, což až na obranu hrajeme... Vím, že je to hrozný rok, ale už před časem jsem psal, že to chce s Pepkem čas. Sám dojel na Premier League a ostrovní fotbal jako celek.

Věřím, že po určitých krocích máme příští rok daleko větší šanci poskládat dobré mužstvo. Však jen jeho přestupy dávají rozum až na pár "kiksů" které se prostě ve fotbale dějí...

İlkay Gündogan výtečný hráč i přesto, že je "skleněný" to cením jako povedený přestup, Aaron Mooy hostuje v Huddersfield, kde byl v základu a odehrál skoro 50 zápasů (dobrých) ale do City se asi nedostane, Nolito co napsat na začátku, kdy dost nastupoval výborný, pak šel dolu a podle mě to byl hráč za Saného na začátek..., Oleksandr Zinčenko hráč, který má velký talent a věřím, že má šanci, Leroy Sané co napsat výtečný hráč na křídlo, Gabriel Jesus opět co napsat výborný hráč jak na hrot, tak na křídlo a bude to naše jednička v útoku..., John Stones nevím proč je okolo něj takového povyku, přitom má své velmi dobré zápasy a potřebuje k sobě jen Kompanyho (na začátek) věřím, že do dvou let to zmákne, Pablo Marí tady uvidíme no, ale nejsem si jistý... Claudio Bravo to měl být vstupní klíč k celé hře, ale nakonec to byl přesný opak což je velká škoda, ale tohle jediné beru z těch přestupů jako velký kiks... jinak to prostě má smysl

Reagovat
smazaný uživatel

- k prvnímu odstavci ještě hráli jsme prostě útočně a obrana se tolik neřešila na což se většinou dojelo až u týmů z jiných soutěží nebo problémech s hráči, ale tím jak jsme hráli tolik dopředu nikdo moc neřešil obranu, protože se tam častokrát soupeř nedostal. Fungovalo to opačně, dříve střílení a neřešit obranu nyní se řeší defenzíva a útok celkem šlape, ale ne na 100% ale také jde o zápas proti komu hrajeme... Dejme trenérovi ještě rok

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě Marlos Moreno který hostuje v Deportivo La Coruña odehrál cca 20 zápasů a jako ofenzivní hráč nedal žádný gól v průměru odehrál 50 min. ale pokud je talentovaný, tak máš ještě chvilku čas to ukázat...

Reagovat
popltak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele