5. kolo
17.09.2016 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Leicester City - Burnley FC 3:0

Leicester už zase baví celou Anglii. Po výhře 3:0 v Bruggách při premiéře Ligy mistrů porazili Foxes totožným výsledkem i Burnley. Domácí utkání rozhodl Islam Slimani, jenž si při debutu v Premier League připsal hned dva přesné zásahy. Třetí gól si vstřelil Ben Mee sám a i díky němu se Lišky konečně posunuly do horní poloviny tabulky.

Oba tábory fanoušků si dnes užily ligový debut v základní sestavě svých nejdražších posil historie. Sean Dyche dokonce kvůli Jeffu Hendrickovi opustil svoji oblíbenou formaci 4-4-2, před pětičlennou zálohou pobíhal osamocený Andre Gray. Autor jednoho ze tří gólů Burnley v sezóně se však do hry prakticky nedostával.

Ani Leicester v počátku zápasu nebyl příliš nebezpečný, vždyť první střelu na branku vyprodukoval Riyad Mahrez až v pětadvacáté minutě. Clarets hrozili ze vzduchu, Defour po centru Arfielda hlavičkoval do Zielera, který nahradil zraněného Schmeichela v brance Leicesteru. Na opačné straně ještě víc zpytoval svědomí Mahrez, jemuž na hlavu lahůdkově namazal Christian Fuchs.

Leicester, konkrétně jeho nejdražší posila s cenovkou 29 milionů liber, se prosadil v ideální moment. V nastaveném čase prvního dějství poslal Christian Fuchs skvělý centr z levé strany a Islam Slimani hlavou otevřel skóre. Ihned po přestávce se pak alžírský forvard trefil opět - a opět hlavou. Mahrez skvěle zapracoval na pravé straně, jeho pas do šestnáctky prodloužil Vardy a Slimani jen trknul míč do sítě.

Ze strany Lišáků jsme se navíc konečně dočkali i jejich smrtícího protiútoku, který jim loni vyhrál titul. Necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem uháněl Leicester do brejku, Mahrez se prakticky v totožné pozici dostal k vápnu a jeho přízemní centr si srazil do sítě Ben Mee.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Ahojte, zdravim... nema nekdo DIGI 2 GO? Nebyl by nekdo ochotný se se mnou podelit o 1 zařízení na DIGI TV ? Zaplatil bych část poplatků. Jde mi jen o DIGI sporty, dekuji Smile pripadne piste na penaldo@post.cz - muzeme se domluvit i tam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Líšky ukázali že to vedia aj v Európe akorát by som radšej nasadil Musu miesto Slimaniho ktorý na ihrisku pôsobil ako Slimák :D. Tento zápas tipujem 4:0 2x Vardy, Musa, Mahrez

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Noustress

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Domaci patri do top6 PL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som sa tak smial keď vám dali minulí rok 3:1. Maj trochu úctu káder na to majú. ˇAno možno majú toho viac ale hrať vedia a majú stále dobrý tým okorenení Musom a Slimanim takže tak. Neviem čo ti je vtipne na niečom pravdivom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

napiš mi prosím tvoji top 6

Reagovat
Realita

směje se proto, že logicky TOp6 je nesmysl. Co to bude příště? Top 10? Top 18? Top je nejlepší, absolutní vrchol. Jako u nás tvrdit, že např. Karviná patří do Top6

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele