2. kolo
20.08.2016 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Leicester City - Arsenal FC 0:0

Úřadující šampion se poprvé od své korunovace představil na domácím hřišti. Ve velmi zajímavém a atraktivním zápase se nakonec o body musel rozdělit s londýnským Arsenalem po bezbrankové remíze. Ačkoliv tedy diváci branku nakonec neviděli, zcela jistě se u sledování tohoto zápasu nenudili.

Hráči Leicesteru zápas odstartovali doslova plni energie. Hned při první akci se před branku Petra Čecha probíjel Jamie Vardy, kterého nakonec obrana hostí dokázala zablokovat za cenu rohového kopu. Celkově úvodní patnáctiminutovka nabídla hodně svižný, rychlý fotbal, který fanoušky bavil i přes to, že nějaké větší příležitosti k vidění nebyly.

V další části první půle se o slovo přihlásili hosté, kteří začali déle držet míč a utkání dominovat. V 25. minutě zahrozil Chamberlain, který si od levé lajny navedl míč doprostřed hřiště a jeho kroucená střela skončila těsně vedle domácí branky.

O šest minut později nacentroval Santi Cazorla z volného přímého kopu, míč ale prolétl bez jakékoliv teče na zadní tyč a nebýt včasného zásahu brankáře Schmeichela, ujal by se londýnský celek vedení. Tím převaha hostů nekončila - ve 34. minutě se k ráně za vápnem odhodla opět Cazorla, mířil ale pouze do náruče brankáře domácích.

Tři minuty před poločasovou přestávkou se do velké šance dostali konečně také domácí. Na famózní míč Mahreze za obranu si naběhl Vardy, kterému ovšem míč z kopačky doslova uzmul brankář Čech. Nedokázal jej ale udržet, čehož využil Drinkwater, který se následně po kontaktu s Koscielnym skácel k zemi. Sudí Clattenburg ovšem penaltu neodpískal a následnou přihrávku Vardyho před prázdnou branku už obránci hostujícího celku zablokovali.

V druhé půli se ráz zápasu lehce změnil - Arsenal ztratil územní převahu, naopak domácí byli schopni podniknout více rušivých protiútoků, získávali větší množství míčů a ani zdaleka nebyli pod takovým tlakem.

V 56. minutě si s ohněm tak trochu zahrával Coquelin, který se žlutou kartou fauloval Mahreze. Clattenburg ale nevyslyšel prosby domácích fanoušků a druhý žlutý kartón nevytáhl. Z následného přímého kopu pak pálila hvězda domácích těsně nad.

Dvacet minut před koncem se po chybě v rozehrávce do vyložené šance řítil Vardy, jenže svou střelu z úhlu mezi tři tyče nenasměroval. Tím také skončila pasáž, ve které měli domácí převahu - Arsene Wenger na hřiště vyslal Özila s Wilsherem a od té doby měli hosté k vítězství blíže.

V 75. minutě se ke střele uvnitř vápna dostal Walcott, jenže bohužel pro Arsenal mířil pouze doprostřed branky. O pět minut později poslal před Schmeichela nebezpečný střílený centr Wilshere, jenže svého spoluhráče nenašel. O chvíli později se v tváří tvář brankáři objevil Walcott, jeho střelu ovšem na poslední chvíli zablokoval Morgan. A když ani 7 minut před koncem neuspěl Özil, zdálo se, že utkání už v klidu dospěje k bezbrankové remíze. V závěru se však ještě naposledy osmělil mistr Anglie - nejprve do pokutového území pronikl Musa, kterého dost pravděpodobně fauloval Bellerín, nicméně penalta se nepískala. A když ani v nastaveném čase obrovskou šanci neproměnil Mahrez, bylo jasné, že se diváci branky skutečně nedočkají.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

S tragickým Čechem v bráně z toho bude další prohra Arsenalu.

3:2

Reagovat
kattos

Neříkej že za prohru s Liverpoolem mohl on, ty oblobnutý diváku

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Spíš s tragickým Wengerem na lavičce.

Reagovat
adoxx

1:0 snad to půjde

Reagovat
adoxx

1:0 snad to půjde

Reagovat
Tuxedo

3:1

Reagovat
KingMaster13

2:1 Wenger musí pryč

Reagovat
MCFC_8

Mam pocit, ze Arsenal to zvladne...1:2

Reagovat
hronete

1:4

Reagovat
Le Gunner

Paradoxně doufám v prohru, aby se začalo něco dít a během 10 dnů přišel stoper a útočník, oba číslo 1 až 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Jejda Arsenal to da....Leicrster pujde tuto sezonu dopryc

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak uvidis...v Lize Mistru nebude stihat a zaroven hrat ligu a dalsi 2 pohary

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej kurz na Arsenal po tý ostudě doma by neměli prohrát

Reagovat
Mikesh

Proč je Ozil na lavičce omg

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte prosim někdo link na online sledování tohohle zápasu?

Reagovat
smazaný uživatel

linky jsou porad stejne - http://www.sport365.live/ - uz by sis to mel nekdo ulozit do oblibenych a porad se neptat dokola

Reagovat
smazaný uživatel

Hezké vidět že v Arsenalu se po tolika sezónách nic nemění .. Spousta přihrávek,krásna akce ale zakončení nikde . Člověk by řekl že Někdo se zkušenostmi jako Wenger s tím bude něco dělat ale ono je to každý rok to samé

Reagovat
smazaný uživatel

Come on Leicester

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele