38. kolo
21.05.2017 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Leicester na Bournemouth nevyzrál a končí v dolní polovině tabulky

Leicester City se rozloučil s přízviskem obhájce ligového titulu remízou proti Bournemouthu. Konečný výsledek 1:1 po gólech Stanislase s Vardym nahrává hostům, kteří se tak udrželi před svým nedělním soupeřem a letošní ročník Premier League zakončí na výborném devátém místě. Zato na Leicester zbyla až dvanáctá příčka.

Navzdory nedávnému debaklu 6:1 od Tottenhamu ve čtvrteční dohrávce panovala na King Power Stadium sváteční atmosféra. Své dost možná udělalo i gesto klubového majitele Vichaie Srivaddhanaprabhy, který pro všechny příchozí fanoušky nachystal pivo a klubový program zdarma. Přestože výkony Foxes v domácí soutěži zůstaly za očekáváním, čtvrtfinálovou účast v Lize mistrů lze stále považovat za značný úspěch a hráčské výkony pod trenérskou taktovkou Craiga Shakespeara šly rovněž nahoru. Přesto byla dobrá nálada diváků podrobena ostrému testu hned v první minutě, neboť už tehdy hosté otevřeli skóre.

U zrodu gólové akce byl Lys Mousset, jenž přetlačil Christiana Fuchse a vlétl do pokutového území. Po několika následných odrazech míče se nakonec k zakončení dostal Junior Stanislas a ve vyložené šanci z bezprostřední blízkosti poslal Cherries do vedení. Reakce zaskočeného Leicesteru nepřicházela až do závěru první půle a hru bezpečně kontrolovali hosté s míčem na kopačkách. Kasper Schmeichel měl dokonce plné ruce práce, aby udržel pouze jednobrankové manko při ráně Dana Goslinga.

Poslední minuty před poločasovou přestávkou ještě hosté ustáli díky defenzivním zákrokům na poslední chvíli ze strany Cooka s Danielsem, ovšem po změně stran se již srovnání skóre nevyvarovali. Islam Slimani sklepl hlavou dlouhý Chillwellův centr k Jamiemu Vardymu, jenž zabořil míč do sítě a bez jakékoli oslavy zamířil zpět na polovinu hřiště s cílem dokonat obrat. Ten se také anglickému forvardovi málem povedlo dokončit jen chvíli nato, jenže jeho druhý gól odpoledne rozhodčí neuznali kvůli domnělému postavení mimo hru.

Tlak domácích s blížícím se koncem utkání neustával a brankář Ryan Allsop měl co dělat, aby si poradil s pokusy aktivního dua Vardy - Slimani. Když pak druhý jmenovaný šest minut před vypršením základní hrací doby z pouhých několika metrů hlavou přestřelil, skončilo utkání ke spokojenosti Bournemouthu remízou 1:1.

Autor: Martin Kantor / theguardian.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele