20. kolo
02.01.2017 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Southampton FC 3:0

Jakým utrpením byl jeho návrat na St. Mary’s, takovým zadostiučiněním musí být pro Ronalda Koemana speciálně druhý poločas utkání v obráceném gardu. Doma už totiž Everton po přestávce dominoval a třemi góly Southamptonu připravil třetí po sobě jdoucí porážku...

Abychom byli fér, přinejmenším do příchodu Ennera Valencii a jeho prvního gólu za nový klub, který se narodil v 73. minutě, se jednalo o nezáživné a poměrně vyrovnané střetnutí. Valencia přišel na plac po hodině hry, kdy to vypadalo, že zápas neomylně směřuje za bezbrankovým finálním skóre.

Ekvádorcova hbitost ovšem dodal hře Evertonu na další dimenzi a s ní ožil také Romelu Lukaku, který rozjížděl první gólovou akcí dobře načasovanou přihrávkou do kraje pro Seamuse Colemana, pak po obráncově centru sám donutil brankáře Forstera k těžkému zákroku a Valencia již bez problémů dorážel.

Střídající forvard Evertonu si následně na neobratném Yoshidovi vynutil pokutový kop, který proměnil spolehlivý Baines, a teprve v 89. minutě už Toffees úřadovali bez výrazného přičinění Valencii. Tehdy Lukakuovi umožnil pojedenácté v sezoně rozvlnit síť teprve 18letý středopolař Tom Davies, který dnes ukázal velký příslib a naznačil potenciál zaplnit místo po Gueyem, jenž míří na Africký pohár.

Na Southamptonu, který se musel vypořádávat už se třetím zápasem během šesti dní, byla mezitím znát velká únava. Do oné 73. minuty to přesto od Puelovy party nebylo tak zlé, a být Nathan Redmond přesnější při samostatném úniku, mohli se Saints klidně ujmout vedení.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Lukaku)

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele