5. kolo
17.09.2016 18:30 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Everton FC - Middlesbrough FC 3:1

Ronald Koeman dokáže divy! Everton pod vedením holandského kouče pokračuje ve skvělých výkonech a především výsledcích. Po pěti kolech už má na kontě 13 bodů a po dnešní výhře 3:1 nad Middlesbrough poskočili Toffees na druhou příčku Premier League. Vlastní gól Stekelenburga totiž ještě do přestávky dokázali vymazat Barry, Coleman a Lukaku.

První zajímavá situace se udála až v patnácté minutě. Ramírez už už pronikal do šestnáctky, když za záchrannou brzdu zatáhl jubilant Gareth Barry. Před ním dosáhli na metu 600 zápasů v Premier League pouze legendární Ryan Giggs a Frank Lampard. Hned vzápětí se na druhé straně mohl řítit sám na bránu Lukaku, jenže Bolasie pas nakonec vypadal spíš jako střela.

Victor Valdés tak zpočátku utkání neměl moc práce, až posléze na něj tvrdě vypálil Barkley, jehož pokus následovala přízemní rána Mirallase. Zápas nicméně rychle gradoval a brzy padly branky na obou stranách. Ani v jednom případě přitom rozhodčí gól uznat nemusel - nebo spíš neměl?

Friendův centr z levé strany v jednadvacáté minutě totiž Stelekenburg držel v dlaních, když do jeho paží v malém vápně hlavou trknul Álvaro Negredo. Lee Mason ovšem nechal hru plynout a holandský gólman si tak vstřelil vlastní gól. Jenže už za tři minuty až příliš agresivně a s vysokou nohou vletěl do ‚pětky‘ Ashley Williams, míč se od vystrašeného Valdése odrazil ke Garethovi Barrymu a ten jej precizně uklidil do branky.

Čtyři minuty před koncem pak obrat dokonal Seamus Coleman. Pravý bek Evertonu dostal míč do šestnáctky od Gueyeho, Lukakuovo přiklepnutí jej nevyvedlo z rytmu, tak mohl uhánět vstříc úspěchu. Oběhl Ayalu a do protipohybu Valdése poslal Toffees do vedení. Ještě do pauzy pak Everton de facto rozhodl - Bolasieho skvělý centr (ne)tečoval Lukaku a míč zapadl přesně k tyči.

Druhý poločas byl oproti prvnímu dějství vyloženě chudý příbuzný. Zatímco před pauzou vyslali střelci na branku 6 ran, po obrátce už gólmana prověřil pouze Ross Barkley. Everton se soustředil spíše na bránění a Middlesbrough do ničeho nebezpečného nevpustil.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Noustress

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele