7. kolo
30.09.2016 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Everton FC - Crystal Palace 1:1

Everton podruhé za sebou ztrácí body. Na domácí půdě jen remizoval s Crystal Palace, když na branku Lukaka z volného přímého kopu dokázal v druhé půli odpovědět jiný belgický forvard, Christian Benteke.

Úvodní pětačtyřicetiminutovka toho nezávislým pozorovatelům příliš nenabídla. Toffees sice měli územní převahu a především po své pravé straně svému soupeři několikrát pěkně zatopili pod kotlem, jenže tu proklatou finální fázi ne a ne vyřešit správně. Velkých šancí proto bylo skutečně poskrovnu.

Po devíti minutách přišla první nadějná akce domácího týmu - to se na levé straně skvěle uvolnil Bolasie a do šestnáctky poslal skvostný centr na zadní tyč, který ale před atakujícím Lukakem zvládl na rohový kop odvrátit Delaney. Ten samý hráč pak po 14. minutách jasně fauloval v pokutovém území Ovieda, nicméně jej zachránil zdvižený praporek asistenta rozhodčího na znamení ofsajdu, díky čemu se penalta nekopala.

Posléze utkání upadlo do obyčejného boje mezi pokutovým územím obou celků. Jako blesk z čistého nebe pak udeřily události z 35. minuty. Nejprve spolu u vápna hostů svedli souboj Jagielka s Delaneym - druhý jmenovaný do něj šel vysokou nohou, zatímco hráč Evertonu následně odehrál míč rukou. Sudí Moss odpískal přímý kop ve prospěch Toffees a dle všeho tak učinil správně. Zároveň měl ale vzít v potaz, že mezi hráči nedošlo ke kontaktu, a nařídit tak nepřímý volný kop, což už ale neučinil. K míči se tudíž postavil Lukaku, který krásnou střelou přes zeď nedal Mandandovi vůbec žádnou šanci. Domácí si tak do šaten odnesli jednobrankové vedení.

Pokud někdo sledoval pouze poločas druhý, nevěřil by, že se v té první odehrávala dost šedivá a nudná podívaná. Obraz hry se jako mávnutím kouzelného proutku změnil, utkání získalo pořádné tempo, šance se prostřídaly na obou stranách a byli to hosté, kteří byli nakonec blíže k výhře.

Hned po pěti minutách bylo totiž vyrovnáno. To si na centr Warda na zadní tyči naskočil Benteke, který v osobním souboji přetlačil Colemana, a nádherně míč umístil přesně k tyči. Stekelenburg se za míčem pouze podíval. Utkání se pořádně rozjelo, jelikož hned po rozehrání utekl Bolasie, míč naservíroval před odkrytou svatyni Gueyemu, který ale ve velké šanci jen trefil bránícího Kellyho.

O sedm minut později mohl být dokonán obrat - Delaneyho radost překazil zvednutý praporek asistenta rozhodčího. Jednalo se o takřka identickou akci jako při vyrovnávací brance - na zadní tyči se tentokrát uvolnil Delaney a křižnou hlavičkou míč poslal do sítě. Sám v ofsajdu nestál, jenže jeho zakončení se ještě pokusil tečovat jeden z hostujících hráčů, kvůli čemu rozhodčí branku neuznali.

Pak o sobě dali zase vědět po čase domácí. Nejprve zakončoval Bolasie nůžkami, nicméně branku Mandandy svým pokusem neohrozil, o chvíli později už musel po rohovém kopu a hlavičce Barryho hosty na brankové čáře zachraňovat Puncheon.

Následná pasáž byla víceméně v režii Crystal Palace. Ti si v závěrečných 15 minutách vytvořili množství rohových kopů, z čehož vytěžili jednu zblokovanou střelu zpoza vápna a jednu nebezpečnou hlavičku Tomkinse, kterou Stekelenburg lapil. A protože domácí se už do další tutovky také nedostali, rozešli se oba soupeři smírně 1:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele