24. kolo
04.02.2017 16:00 CET
6 : 3
(3:0)

Reportáž

Everton FC - AFC Bournemouth 6:3

Devět gólů, šest od domácích a hned čtyři od miláčka davů Romelua Lukakua. Everton v divoké přestřelce dominoval a po výhře 6:3 se vrátil do boje o šestou příčku. Bournemouth naopak pokračuje v otřesné defenzivní formě, tři a víc gólů dostal už podeváté (!) z posledních třinácti zápasů.

Že se v Goodison Parku budou dít věci, bylo jasné už ve chvíli, kdy se ještě poslední fanoušci trousili do jeho ochozů. Trápící se Mings potvrdil děsivý trend defenzivy Bournemouthu, když právě po jeho špatné přihrávce Romelu Lukaku poprvé skóroval. Mezitím si zručně narazil s Jamesem McCarthym, který se za dvacet minut proměnil i v kanonýra.

Lukaku si na pravé straně pohrál s Mingsem a Pughem, zpětnou příhrou našel právě McCarthyho a ten nadvakrát překonal bezmocného Boruce. Chvíli nato pro změnu selhal Simon Francis, když Lukakuovi věnoval míč v šestnáctce a Belgičan prakticky neměl na vybranou. Půl hodina, 3:0 a bylo po zápase. Nebo ne?

Bournemouth se ve druhém poločase do zápasu vrátil dvěma góly, které shodně obstaral Josh King. Norský reprezentant nejprve přijal výtečný Wilsherův pas za obranu a špičkou kopačky obstřelil Roblese. O deset minut později měl situaci o poznání snazší, protože Fraserův přesný přízemní centr pouze doklepl do prázdné branky.

Jenže na zvrat se jižané nezmohli. Ba naopak, když se utkání překlenulo do závěrečné desetiminutovky, jen snílkové by čekali, že ještě uvidí čtyři (!) další branky. Polovinu této porce obstaral čerstvě nový nejlepší střelec Premier League Romelu Lukaku, který prožil vyloženě snový zápas.

Hattrick zkompletoval nádhernou akcí, u které mu tentokrát asistoval Coleman. Sám Lukaku mu připravil míč na kraj vápna, aby i pohotově zakončil. Nakonec svůj heroický výkon korunoval i čtvrtou brankou, celkově již šestnáctou v sezóně. O nic míň exkluzivnější nebyla ani patička Barkleyho, jež ho do nájezdu se zoufalým Mingsem vypustila.

Aby toho nebylo málo, stihl Harry Arter ještě snížit, a to způsobem vpravdě bizarním. Po Afobeho přihrávce si "narazil" s Roblesem, pak i s tyčkou a nakonec skóroval. Závěrečné slovo měl ale Everton. Barkley dostal balón do úplně otevřené obrany, obešel Boruce a zvládl i pobavit ochozy, když začal svou branku slavit ještě předtím, než zakončil.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Eve to da 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

o musel být zápas

Reagovat
Krony

Nebylo to špatné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele