1. kolo
13.08.2016 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Crystal Palace - West Bromwich Albion 0:1

Hráči Crystalu Palace potvrdili, že se jim doma proti West Bromwichi dlouhodobě příliš nedaří, a prohráli 0:1. Svěřenci Alana Pardewa měli v celém utkání optickou převahu, opravdu vyložených šancí však dnes bylo k vidění pomálu. Nakonec rozhodla standardní situace, po níž se přesnou hlavičkou prosadil Salomon Rondón.

Navzdory předzápasovým pesimistickým řečím směrem k nekvalitě hráčského kádru od manažera WBA Tonyho Pulise se jeho svěřenci s prvním kolem i bez klíčových záložníků Morrisona s Bruntem popasovali velmi dobře. Do vedení mohli jít už po osmi minutách hry, když Craig Gardner nadýchaným obloučkem našel v šestnáctce hlavu Rondóna a Wayne Hennessey se musel blýsknout vynikajícím zákrokem.

Na další opravdu stoprocentní šance si pak natěšení diváci v Selhurst Parku museli počkat až do druhého dějství. Krátce po příchodu z kabin po chybě ve středu pole vysunul Lee Chung-Yong Wilfrieda Zahu, jenž se hnal sám na Fostera, jednička hostů společně se svými obránci však rychlonohému útočníkovi gól vstřelit nedovolila.

Později se neujaly ani rány Jasona Puncheona, Androse Townsenda či na druhé straně Claudia Yacoba. Velmi blízko otevření skóre byl poté stoper Jonas Olsson, po dalším centru Gardnera jen těsně minul. Rozhodující moment nastal až čtvrthodiny před koncem, když si Salomon Rondón naskočil na povedený centr Jamese McCleana a zkoprnělý Hennessey vůbec nestačil zareagovat.

V závěru se domácí snažili svého soupeře zatlačit, do nebezpečného zakončení v bezprostřední blízkosti Bena Fostera se ale nedostali. Naopak po nepřesnosti vlastního brankáře málem inkasovali, Saido Berahino ovšem v zajímavé pozici prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele