24. kolo
04.02.2017 16:00 CET
0 : 4
(0:4)

Reportáž

Sunderland znemožnil Palace čtyřmi góly do poločasu, dvakrát se trefil Defoe

Očekávaný boj o záchranu mezi Crystal Palace a Sunderlandem měl až nečekaně jednoznačný průběh. Hosté totiž v Selhurst Parku zasypali svého soupeře čtyřmi góly ještě do poločasu a nabyté vedení 4:0 již poté snadno udrželi až do samého konce. Na odlepení ze dna ligové tabulky to sice Sunderlandu ještě nestačilo, avšak jeho ztráta na první nesestupové místo již čítá pouze dva body. Crystal Palace je na tom bodově nastejno a zůstává předposlední.

Od domácích Eagles se přitom očekává velké zmrtvýchvstání, které mělo postupně zařídit angažování zkušeného manažera Sama Allardyce, masivní lednové nákupy a také návrat řady hráčů z Afrického poháru národů. Přesto všechno jasně dominoval Sunderland, kde zmíněný Allardyce působil před odchodem k anglickému národnímu týmu a měl by jej tak dobře znát. Góly stopera Koného s Didierem N’Dongem a dvě trefy nezastavitelného Jermaina Defoea však zasadily londýnskému celku další tvrdou ránu, z níž se musí co nejrychleji oklepat.

Oba týmy do zápasu vstupovaly v dobrém rozpoložení - domácí si v minulém kole snadno poradili s Bournemouthem a Black Cats zase udržely na uzdě favorizovaný Tottenham, s nímž uhrály bezbrankovou remízu. Hned po deseti minutách se už ale zápas začal stáčet na stranu Sunderlandu, když přímý kop Sebastiana Larssona našel Laminu Koného, který svou vlastní hlavičku po zaváhání brankáře Hennesseyho pohotově doklepl do sítě.

Zaskočení hráči Palace se pak snažili převzít kontrolu hry, ovšem závěr první půle byl v jejich podání přímo katastrofální. Nejprve navýšil skóre na 2:0 v třiačtyřicáté minutě N’Dong tvrdou ranou z kraje šestnáctky a v nastavení pak domácí zcela dorazili Jermaine Defoe s Adnanem Januzajem. Hned dvakrát v rozmezí dvou minut právě po této ose putoval míč až do sítě, přičemž pokaždé se Defoe trefil svou slabší levačkou křižně do pravého koutu Hennesseyho brány. Nebylo se tak čemu divit, že poločasový hvizd doprovodil i mocný pískot tribun Selhurst Parku.

Po změně stran se již utkání pouze dohrávalo a svého debutu v novém dresu se vedle Bryana Ovieda dočkali také Darron Gibson s Joleonem Lescottem. David Moyes si tak připsal vůbec nejvyšší vítězství během svého působení v Sunderlandu a po drtivé výhře 4:0 se může směle upínat k dalšímu zmrtvýchvstání za záchranou, jakých tento klub ze severu Anglie předvedl v posledních letech nespočet.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by.. ale čekám výmrd x nebo výhra Black Cats

Reagovat
Infernoqt

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Existuje ještě někdo, kdo věří, že se Sunderland nějakým zázrakem zachrání i letos?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eleven11

ano

Reagovat
majklop

já tomu věřim až do posledního kola už nějakej ten pátek

Reagovat
smazaný uživatel

Pravdou je, že u Sunderlandu se to nějakou záhadou povede vždy... uvidíme co letos

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Noustress

krááááása

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele