34. kolo
25.04.2017 20:45 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Chelsea FC - Southampton FC 4:2

Vedoucí Chelsea nakonec zvládla těžký duel se Southamptonem a především díky skvělým výkonům v podání Hazarda a Costy si na své konto připisuje 3 body, díky kterým minimálně do zítřejšího večera odskočila druhému Tottenhamu na 7 bodů.

Samotné utkání hned od začátku rozhodně nenudilo. Už v páté minutě načasoval Fabregas přihrávku pro Costu, který pronikl do vápna, počkal na dobíhající spoluhráče a zpětnou přihrávkou oslovil Hazarda, který se křižnou ranou trefil parádně za vzdálenější tyč branky Frasera Forstera. Chelsea byla i nadále při chuti a po 18 minutách hry mohla přidat i druhý zářez na pažbě. To se po kombinaci stejných mužů objevil před brankářem hostí znovu Hazard, jenže ve vyložené pozici tentokrát branku hrozivě překopl.

Postupem času se ale osmělili i hosté, kteří nejprve zahrozili tečovanou střelou Daviese, načež z následného rohového kopu vytěžili dokonce vyrovnávací branku. Centr Warda-Prowse trochu nešťastně prodloužil Azpilicueta k na zadní tyči zcela volnému Gabbiadinimu, který sice jen nastřelil brankáře, ovšem odražený míč spadl přesně na kopačky Romeua, který jej již neměl problém dopravit do odkryté svatyně.

Pasáž, ve které měli navrch hosté, uťal až ve 35. minutě průnik Kanteho, na jehož střílený centr jen o kousek nedotáhl dotírající Costa. Chvilku před pauzou se do solidní pozice řítil opět Hazard, jenže po zasekávačce volil místo střely přihrávku na útočníka domácích, kterou ale obrana Southamptonu zvládla zachytit. A když už to vypadalo, že se do kabiny půjde za nerozhodného stavu, vzal vše do svých rukou kapitán Chelsea - toho našel po centru Kanteho zpětnou hlavičkou Alonso, načež Cahill naprosto nekompromisně zatloukl do sítě Southamptonu druhý gól svého celku.

Krátce po změně stran pak Blues definitivně rozhodli o osudu tohoto střetnutí - po nakrátko rozehraném rohu se k centru dostal Fabregas, který na zadní tyči oslovil Costu, který v osobním souboji přetlačil Bertranda a překonal tak Forstera potřetí.

Southampton zápas rozhodně nevzdal, zahrozil například nebezpečnou střelou Tadiče, kterou musel na roh vyrážet Courtois, případně ranou do boční sítě v podání Gabbiadiniho, který se v nebezpečné pozici zjevil po dalším rohovém kopu hostí. Zvýšená ofenzivní aktivita Southamptonu však domácím nabízela příležitosti k rychlým kontrům a po jednom takovém stanul tváří tvář Forsterovi Kante, jenže jeho oblouček zvládl anglický brankář bravurně zneškodnit. Minutu před koncem základní hrací doby však přišla fotbalová lahůdka, když se po parádní kombinaci s Hazardem a Pedrem prosadil přízemní střelou Costa, který tak definitivně potvrdil výhru vedoucího celku tabulky. Nic na tom nezměnila ani závěrečná korekce výsledku, o kterou se po centru Cédrica postaral hlavou hostující Bertrand.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
hradec

CHE 2:0 SOU

Reagovat
frederik

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele