30. kolo
01.04.2017 16:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Chelsea FC - Crystal Palace 1:2

Ne, tohle není apríl. Chelsea po dvanácti ligových výhrách na Stamford Bridge poprvé ztratila, a to hned maximálně. Tříminutový "blackout" modré defenzivy potrestalo Crystal Palace hned dvakrát, načež Sakho s Hennesseym zabetonovali svoji branku. Conteho svěřenci byli v ofenzivě kreativní i dostatečně přímočaří, dnes se však fotbalový bůh obrátil proti nim. Eagles naopak pokračují v šokující jízdě, vyhráli už čtvrtý zápas v řadě a vzdalují se sestupovým pozicím.

Přitom to pro suverénního lídra ligy vypadalo hned od prvních minut tak idylicky. Tři zápasy v řadě Crystal Palace dokázal udržet čisté konto, ale na Stamford Bridge se obrana Eagles před Chelsea chránila jenom čtyři minuty. Fábregasův přesný dlouhý míč si převzal u vápna Hazard, pohrál si s Wardem a narýsoval časovanou přihrávku do malého vápna. Na té si pak Španěl smlsnul a za pomoci tyčky otevřel skóre.

Jenže pak se stalo něco, na co jsme u Chelsea dlouhé měsíce nebyli zvyklí. Blues na moment absolutně ztratili koncentraci, což byl dokonalý spouštěč pro v excelentní formě hrajícího Wilfrieda Zahu. Ten nejprve za "přísného dohledu" hned čtveřice soupeřů z otočky vyrovnal, aby pak při bleskovém protiútoku sekundoval Christianovi Bentekemu. Ten si pro změnu nedělal žádné starosti s Luizem a vzápětí cizelérským obloučkem opařil domácí fanoušky definitivně.

Výtečný zápas odchytal Wayne Hennessey, jenž v prvním dějství polapil hned sedm střel Chelsea. Po čtvrt hodině hry mu ale musel pomoct Townsend, opakovaný záběr pak ukázal, že za hranicí pravidel. Pedrovu ránu totiž vyrazil rukou a Craig Pawson měl nařídit penaltu a vytáhnout červenou kartu. Sudí nicméně potvrdil sestupnou tendenci kvality rozhodčích v Premier League, když poměrně přehlednou situaci nezvládl.

Chelsea se tak pod taktovou výtečného dua Hazard - Fábregas neustále hnala dopředu, jenže i přes velmi dobrý výkon se ne a ne dočkat branky. Největší šanci měl po další úžasné spolupráci výše zmíněné dvojice Diego Costa, jehož Hennessey instinktivně vychytal. Postupně si pak poradil i s přímými kopy Alonsa s Luizem, střelami Hazarda a Matiće nebo hlavičkami srbského záložníka a brazilského stopera.

Po změně stran už Hazard s Fábregasem tolik nedominovali, Chelsea začala být nervózní, čemuž Eagles pomáhali skvěle takticky zvládnutým výkonem, k němuž patřilo i kouskování hry a lehké zdržování. Hra proto nebyla tak plynulá a její obraz se změnil. Přesto se hosté měli co otáčet, Hennessey dobře zblokoval skluzujícího Costu. O dvě minuty později pak stejnému forvardovi společnými silami sebrali gól blokující Dann a Sakho.

Crystal Palace bylo nebezpečné jen sporadicky, ale když, stálo to za to. Po hodině hry vedl bleskový protiútok dnes taktéž brilantní Wilfried Zaha, jenž si narazil s Bentekem a Courtois musel vytáhnout excelentní zákrok. Jeho kolegové v ofenzivě ovšem tak úspěšní nebyli, a to ani když se Hazard zase proháčkoval k lajně a centrem oslovil Costu. Španělský reprezentant totiž sice výjimečně přetlačil Sakha, ale hlavou zamířil těsně vedle.

V závěru se Mamadou Sakho a spol. vypjali k heroickému výkonu, odpalovali míč za míčem, ve vzduchu byli nepřekonatelní, a když už se pět minut před koncem dostal ke střele Fábregas, byl Hennessey na bližší tyči připraven. Nepomohlo ani dlouhatánské desetiminutové nastavení, náskok Chelsea na čele tabulky se tak nečekaně ztenčil na sedm bodů. Tottenham totiž uspěl na hřišti Burnley.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tuxedo

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Infernoqt

1:0

Reagovat
hradec

CHE 1:0 CRP

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 2x Hazard !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele