21. kolo
14.01.2017 16:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Southampton FC 1:0

Je to oficiální, kdyby hrálo Burnley všechny své zápasy jen na domácí půdě, můžeme se na něj příští sezónu těšit v Lize mistrů. Nadsázka, jistě, Clarets jsou však letos na Turf Moor nezastavitelní, vyhráli tu už počtvrté v řadě, když si dnes vyšlápli na Southampton. Nudný zápas rozhodl jediným gólem z přímého kopu navrátilec Joey Barton.

Svěřenci Seana Dycha inspirují celou Premier League. Není to sice žádná pohádka typu loňský Leicester, ale jejich výkony rozhodně stojí za pozornost. Nováček, který má papírově jeden z nejslabších kádrů v lize, po hubené výhře 1:0 poskočil už na desáté místo s desetibodovým náskokem na sestupovou trojici. Doma navíc Burnley vyhrálo 8 z 12 utkání a nasbíralo třetí největší počet bodů z ligy.

Začátek zápasu nicméně vyšel lépe hostům ze Southamptonu, byť i jim se povedlo vypálit na branku jednou jedinkrát (Burnley ani jednou). Saints byli častěji na míči a takový Tadić měl možnost hned několikrát zakončit solidně vyhlížející centry ze stran. Právě srbský reprezentant se svou aktivitou zapříčinil o důležitý zákrok Bena Meeho na brakové čáře.

Blonďatý stoper Clarets byl nejlepším mužem na hřišti, ale o vítězství rozhodl střídající Joey Barton, který se do Burnley vrátil coby jeden ze strůjců postupu do PL po půlroční anabázi u Glasgow Rangers. Právě jeho jemně tečovaný přímý kop na stranu Forstera čtvrt hodiny před koncem utkání zajistil domácím cenné vítězství. Svou roli sehrál i gólman Tom Heaton, jenž se v závěru vytasil se skvělými zákroky proti střelám Rodrigueze a především mladého Simse.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1Ah+0,5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele