19. kolo
01.01.2017 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenal díky Giroudově parádě porazil Crystal Palace a je už třetí

Stejně jako v minulém kole s West Bromwichem Albion měl Arsenal na domácí půdě proti Crystal Palace jasně více ze hry a stejně jako tehdy se o vítězný gól Kanonýrů postaral Olivier Giroud. Francouzský reprezentant se navíc touto trefou nominoval hned prvního ledna do ankety o nejlepší gól roku. Pojištění zaslouženého náskoku pak po změně stran zařídil Alex Iwobi a Arsenal tak vítězstvím 2:0 poskočil v tabulce na třetí místo před Manchester City i dotírající Tottenham.

Nečekanou ztrátou byla pro domácí absence Mesuta Özila, jehož ze hry vyřadila nemoc, ovšem i tak Arsenal zápasu dominoval od úvodních minut. První velká šanci utkání připadla v šesté minutě Olivieru Giroudovi, jemuž z levé strany sklepnul Xhakův nákop nabíhající Monreal, avšak francouzský útočník zblízka míč vůbec netrefil, stejně jako dobíhající Lucas Pérez na zadní tyči.

V sedmnácté minutě se už ale Giroud dočkal, a že to stálo za to! Urostlý forvard Arsenalu se nejprve chytrou patičkou postaral o nastartování rychlého protiútoku, na nějž si sám naběhl do šestnáctky, kde jej vybídl k zakončení Alexis Sánchez. Přestože už Giroud centrovaný míč přeběhl, dokázal stejně jako Henrik Mchitarjan zkoordinovat svůj pohyb tak, aby vytrčil nohu za zády v pravý moment a překrásně i s pomocí břevna tzv. "škorpionem" překonal brankáře Hennesseyho.

Od Giroudova senzačního zásahu se sice obraz hry nezměnil, ale zároveň za hustého deště ani nepřibývaly další šance. Až v první minutě nastavení měl navýšení náskoku domácích Alexis Sánchez, který využil zmatku stoperů Crystal Palace po centru Bellerína, jenže v pádu již nezvládl svou ránu usměrnit a pouze napálil Hennesseyho ve středu brány. Do kabin se tak o přestávce odcházelo za těsného vedení Arsenalu.

Hned minutu po změně stran měli domácí nadále, když táhlý Townsendův centr našel na zadní tyči číhajícího Christiana Bentekeho, jenže belgický útočník ve svém obvykle špičkovém zakončení hlavou tentokráte selhal. Jinak ale dominovali znovu hráči v červeném a do nebezpečných ran Lucase s Alexisem museli až na poslední chvíli obětavě padnout hráči Palace. V šestapadesáté minutě už ale Joel Ward nedokázal na brankové čáře vyhlavičkovat zakončení Alexe Iwobiho, které pouze trefil do vlastního břevna a do brány.

Hosté se pokusili o okamžitý návrat do utkání a Petr Čech se zničehonic ocitl pod palbou střel. Christian Benteke, Yohan Cabaye ani Andros Townsend si ale s prudkými ranami na českého brankáře nepřišli a stav 2:0 přetrvával. Po zbytek utkání se již Arsenalu povedlo znovu zápas kontrolovat a pohodlně jej dovést do vítězného konce. V poslední minutě nastavení ještě mohl vyšperkovat výsledek třetí trefou střídající Oxlade-Chamberlain, jenže se svou přízemní ranou Hennesseyho překonat nedokázal.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

povinné 3 body

3:0

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
kiciN

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele