14. kolo
04.12.2016 14:30 CET
4 : 3
(0:2)

Reportáž

AFC Bournemouth - Liverpool FC 4:3

Prostě Premier League. Čtvrt hodiny před koncem vedl Liverpool na jihu Anglie 3:1 a s přehledem mířil za vítězstvím. O tři minuty později však bylo vyrovnáno, načež Nathan Aké dokonal senzační obrat v nastaveném čase. Nechtěným hrdinou Bournemouthu se stal mladík Ryan Fraser, který nahradil zraněného Stanislase, aby vybojoval penaltu, jeden gól dal a na další nahrál.

Úvod utkání přitom postavil Cherries do velmi nelichotivého světla. Svěřenci Eddieho Howea i přes průměrné výsledky patří k oblíbencům nezaujatých fanoušků, jelikož hrají pohledný ofenzivní fotbal a zpravidla nechají na hřišti duši. Proti Liverpoolu však působili takřka jako po flámu - u každého míče byli pozdě, a přestože Liverpool nepředváděl na své poměry úplně nejsilnější pressing, nedokázali se dostat zpod tlaku.

Už po čtvrthodině tak Bournemouth musel čelit pátému rohovému kopu a mohl být rád, že neprohrává o dva góly. Třeba Origi měl po centru Clynea v malém vápně dokonalou příležitost otevřít skóre, ale neseřídil krok a prázdnou bránu fatálně minul. Další velká šance Firmina neskončila brankou jen díky šťastnému bloku dalšího hrdiny zápasu Steva Cooka.

Jenže liknavost a pasivita se domácím přece jen vymstila, a to už ve dvacáté minutě. Do té doby výtečný Aké nezachytil včas náběh Sadia Maného, senegalský křídelník si hbitě zpracoval Canův excelentní lob za obranu a uháněl na bránu. Využil přitom nejistého vyběhnutí Artura Boruce, jenž zůstal v půli cesty a nechal se od Maného snadno obstřelit.

Gólman Cherries jako by chtěl o dvě minuty později ukázat, že opravdu není skvělý jen na čáře a ví si rady i s řešením situací, kdy je zapotřebí rozhodování. Tohle je však odjakživa Polákova slabina, což se v plné nahotě projevilo, když kolem něj u vápna prosvištěl Divock Origi. Tomu tak stačilo v obtížném úhlu trefit bránu a Liverpool o ty dvě branky skutečně vedl.

Domácí tým se poprvé osmělil až po půlhodině hry, kdy si Lovren málem srazil do vápna míč, který Karius vyrazil po centru Kinga. O pár vteřin později se měla kopat první penalta, protože Firmino kolenem atakoval Akého, jenž se poroučel k zemi. Pokutový kop nicméně Bournemouth zahrával až po změně stran, kdy se otěží osudu utkání chopil Ryan Fraser.

Skotský reprezentant do jednadvaceti let přitom v utkání žádnou velkou roli hrát neměl - od srpna nenastoupil v základní sestavě a všehovšudy coby náhradník nasbíral necelý poločas. Slavobrány mu dnes otevřelo až nešťastné zranění Juniora Stanislase, který schytal při faulu Hendersona silný nápor do vazů v kotníku.

Ryan Fraser každopádně po minutě na hřišti vlétl do vápna za Wilsonovou přihrávkou a zahájil bláznivý obrat v utkání. Nutno podotknout, že před Milnerovým faulem udělal velikou botu Lovren, jenž Wilsonovi prakticky přenechal míč nepovedenou hlavičkou. Sám Callum Wilson se pak chopil nařízené penalty a s přehledem snížil na 1:2.

Naděje týmu z jižního cípu Anglie na čas uhasil Emre Can, který po Maného průniku fantasticky skóroval z hranice šestnáctky. Hlavní roli však musel předat tolikrát zmíněnému žolíkovi domácích. Ještě předtím měl obrovské štěstí Artur Boruc, který svůj slabý výkon málem korunoval tím, že si po rohovém kopu donesl míč za brankovou čáru.

Pohádka každopádně čtvrt hodiny před koncem. Rychlý brejk Bournemouthu vyšperkoval Fraser skvělým pasem na Wilsona, jeho zadovku tečoval Afobe a míč se vrátil opět k Fraserovi, který vypálil přesně k tyči. Jen o dvě minuty později se dvaadvacetiletý Skot postaral i o třetí branku, neboť centrem z pravé strany asistoval u gólu vskutku nečekaně šikovného Steva Cooka.

Než Bournemouth celý obrat korunoval vítězným gólem, mohlo se rozhodnout na obou stranách. Benika Afobeho však fantasticky vychytal Karius a Origi akrobatický pokus poslal těsně nad. Jen dvě minutky po zlaté šanci Liverpoolu tvrdě vypálil Steve Cook, Karius tentokrát chyboval, míč neudržel v rukavicích a Nathan Aké nadvakrát doklepl míč do branky.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (22)

Přidat komentář
M1ck0

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Hardwell

1:2

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
eL

LFC si nesmí nechat Chelsea utéct. 1:3

Reagovat
Ragnar Lothbrok

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

minuly tyzden som bol na zapase proti Sunderlandu a nebolo to vobec ono ! Sunderland nehral absolutne nic a dlho to vyzeralo tak ze domaci nedaju gol... Preto dnes neverim LP a skusim by som X alebo 1X...

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
cepinzcegamy

zatím to vypadá na pěkných pohřbených ticketů

Reagovat
Noustress

no takto ten bournemouth ale nevypadne ....

Reagovat
smazaný uživatel

proč by měl ty moulo, Bournemouth vypadávat?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea si titul uz pohlida

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To neblázni V PL je možný naprosto všechno a nikdo nemá nic jistý...Proto je to taky nejlepší liga na světě

Reagovat
vanGomm

Prej mladík Je mu 22.Mladíka si ve fotbale představuji ve věku 17-19 let

Reagovat
Usty

neber mi iluze

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele