32. kolo
02.04.2016 16:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

West Ham United - Crystal Palace 2:2

Šance West Hamu na účast v příští sezóně Ligy mistrů dostaly vážnou trhlinu. Kladiváři totiž na vlastní půdě nezvládli malé londýnské derby s Crystal Palace, když pouze remizovali 2:2. A to mohli být po vyloučení Kouyatého ještě rádi, jelikož v závěru Eagles vyvinuli solidní nátlak. Nakonec však svěřenci Alana Pardewa ani počtrnácté v řadě nevyhráli.

Špatný den si vybral dokonce i gólman Adrián, který po čtvrthodině hry zaváhal a věnoval Crystal Palace úvodní branku zápasu. Sakův centr ho totiž na zadní tyči překvapil, a zmateně tak míč plácl před sebe k Damienovi Delaneymu. Ten pak hlavou vděčně balón doklepl do sítě.

To však bylo od Eagles na dlouhou dobu všechno a Kladiváři se vydali za kýženými třemi body. Jen o dvě minuty později West Ham své fanoušky uchlácholil vyrovnáním - Antonio odcentroval do vápna, Sakho odhlavičkoval míč zpátky do ohně, a jelikož Dann míč odrazil jen k Manuelovi Lanzinimu, mohl argentinský záložník uklidit míč do branky podobně jako předtím Delaney.

Ještě do přestávky navíc domácí šli dokonce do vedení a vůbec nic nenahrávalo jakékoli ztrátě. O brance Dimitriho Payeta se bude mluvit ještě dlouho, natolik byla trefa francouzského záložníka geniální. Ani sedmičlenná zeď hráčů Crystal Palace Hennesseyho nezachránila, Payet dal míči neopakovatelnou rotaci - a ten tak zapadl přímo do šibenice.

Vše se na Boleyn Ground začalo otáčet po hodině hry vinou. Břídilem utkání se stal Cheikhou Kouyaté, který už v 66. minutě poslal Adriánovi příliš krátkou malou domů a po Gaylově presinku se míč dostal až na hranici velkého vápna k Sakovi. Jeho ránu však z prázdné branky skvěle odklidil Aaron Cresswell.

Kouyatému to však bylo málo, a tak za pár desítek vteřin hrubě sestřelil Dwighta Gayla a předčasně se klidil pod sprchy. Crystal Palace využilo přesilovku patnáct minut před koncem, když Souarého centr odvrátil Ogbonna jen do Reida a odražený míč opět velmi lehce doklepl do branky právě Gayle. V závěru už Eagles třetí branku přidat nedokázali, nejblíže byl v nastaveném čase Puncheon, ale Enner Valencia jeho pokus včas zastavil.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip 2

Reagovat
šolim

To si fakt nemyslím. WH hraje o poháry.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli chceme hrat pohary,tak tenhle zapas je treba vyhrat !!!!! 2:0 Come on IRON'S

Reagovat
smazaný uživatel

Domaci to daji 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele