27. kolo
27.02.2016 18:30 CET
3 : 2
(3:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Crystal Palace 3:2

V pátek se omluvil, v sobotu úřadoval. Saido Berahino měl zásadní podíl na dvou brankách zničehonic oživlého West Bromwiche, tu vítěznou sám zařídil a ještě byl o jednu obrán břevnem. Albion vsítil všehovšudy dvě branky v předešlých pěti kolech, dnes však díky Berahinovi náležitě explodoval...

Trvalo to celou věčnost, ale Tony Pulis možná konečně kápl na ideálně pracující partnerské duo vepředu. Tandem Berahino - Rondón dnes nádherně spolupracoval a právě po vynikajícím pasu prvně jmenovaného pro rekordní posilu Baggies padla první branka dnešního utkání.

Ve 12. minutě Rondónovu ránu ještě špičkou kopačky pěkně vyrazil Hennessey, Gardner už ale pohotově dorážel do odkryté klece. Sám střelec potom za dalších osm minut pro změnu asistoval u druhé trefy domácích, když stál za vábným nepřímým kopem, který do sítě odhlavičkoval Dawson.

Crystal Palace v tu chvíli inkasovalo dva góly už v pátém z osmi nedávných soutěžních střetnutí a fakt, že budou na své první vítězství roku 2016 čekat minimálně do měsíce března, byl brzy stvrzen Berahinovým utěšeným volejem po Sessegnonově diagonále.

West Bromwich nikdy dříve v historii Premier League o poločase s náskokem tří gólů nevedl, a možná i proto se zřejmě až příliš upokojil. Pravda, za tenčením jeho náskoku stála i dvakrát nastřelená branková konstrukce Gardnerem a Berahinem, ale především za to mohlo hmatatelné polevení.

Olssonova ztráta koncentrace nejprve poslala Wickhama samotného před Fostera a někdejší velký talent anglického fotbalu záhy přidal ještě druhou trefu, když se bez přípravy levačkou senzačně opřel do centrovaného míče. V úplném závěru si potom WBA dokonce koledovalo o úplnou ztrátu vedení, Jedinaka však na čáře odmítal Gardner.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele