31. kolo
19.03.2016 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Watford FC - Stoke City 1:2

Během pěti týdnů nahráli svěřenci Marka Huhgese skvělých třináct bodů a živí naději na Evropskou ligu. Po více jak jedenácti letech totiž s přehledem porazili Watford, který se zjevně spokojí se čtrnáctou příčkou na úkor trofeje z FA Cupu.

Po rozpačitém vstupu obou stran do utkání se iniciativy ujali hosté, kteří soupeře válcovali v kombinační hře i v soubojích jeden na jednoho. První ofenzivní pokusy nicméně hatila finální fáze a nepovedené pobídky do vápna, v němž jasnou převahu počítali domácí. Ani ta jim ovšem nepomohla v 18. minutě, kdy Bardsleyho přízemní centr nedokázal odvrátit Britos a na malém vápně osamocený Walters neměl problémy uklidit balón do sítě.

Hornets se však ani poté nedokázali probudit, zoufalé snahy v útoku jen těžko mohly končit něčím alespoň zdánlivě nebezpečným. Už jednou úspěšné duo tak mohlo po další spolupráci vedení před poločasem dokonce pojistit. Druhý zásah do prázdné branky, mimochodem teprve třetí gól Potters v prvním dějství v zápasech roku 2016, ukradl hostům milimetrový ofsajd. Byl to přitom opět Britos, jehož postavení vůči Waltersovi budou v Anglii ještě určitě řešit.

A byl to paradoxně dozajista špatně odmávaný ofsajd v 50. minutě, který rozdíl mezi oběma celky navýšil. Gomes totiž následně bídně rozehrál, Walters z první poslal balón zpátky k brance Watfordu a Joselu geniálně využil příležitosti, když lobem nedal pomalu se vracejícímu brankáři šanci zasánout. A brzy mohlo být s mírným favoritem ještě hůře, když po kiksu v rozehrávce dostal balón na vápno od protihráče Arnautović, jenž okamžitě uvolnil Afellaye, ten ale pohotovou střelou jen nechal vyniknout Gomese.

Mizerný den pro Watford dokumentoval i Ighalo, který sice nebyl úplně neviditelný, když už ale ze stínu obránců dostal, z dobré pozice většinou nedokázal ani vystřelit, ani přihrát. Potters se po hodině hry uklidili na vlastní polovinu a cílili na čistý štít svého brankáře, Hornets tak konečně získali potřebný prostor a čas s míčem na noze a v 71. minutě alespoň vystřelili mezi tři tyče, prvně od Ighalova pokusu z minuty deváté.

Definitivní tečku zápasu mohl dát Arnautović, který se po další hrubce domácí defenzívy dostal při rychlém kontru sám před brankáře, z malého vápna však nevyslal střelu dle svých představ. Příliš brzká pasivita hostů vedla k dramatu díky akci z 86. minuty, kdy se Anya bez protestů dostal od levé lajny až k malému vápnu, odkud poslal míč před branku na Deeneyho, a ten důraznou hlavičkou propálil Butlanda. Fanoušci na Vicarage Road oslavili ligový gól svého týmu poprvé od 23. ledna, ze stadionu přesto odcházeli jako ti smutnější.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je smíchu vy retardi co stole výhra tak co

Reagovat
smazaný uživatel

Kubajs, já přece reagoval po zápase a myho kolegu slavistu, ne na tebe

Reagovat
smazaný uživatel

upřímná omluva paniscus. Omlouvám se

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
pingla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele