38. kolo
15.05.2016 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Swansea City - Manchester City 1:1

Manuel Pellegrini se loučí nákupem vstupenek do Ligy mistrů. Nepříliš atraktivním fotbalem, zejména v druhém dějství, došli favorité k důležitému bodu a už jistě za sebou nechají lokálního soka. Hráči Swansea by nejraději v sezóně pokračovali, díky jejímu závěru však alespoň zopakovali bodový zisk i příčku z jejich debutového ročníku v Premier League.

Díky pasivní obraně uvnitř šestnáctky se už po pěti minutách dostal k výborné šanci Sergio Agüero, z pár metrů však napálil míč přímo do brankáře, který nicméně vyrazil jen k Iheanachovi, jenž díky pomalu se zvedajícímu obránci nebyl v ofsajdu a mohl si tak připsat již svou osmou trefu z dvanácti střeleckých pokusů. Neoprávněné naštvání vůči rozhodčímu se navýšilo pár okamžiků poté, to když Montero svým důrazem dopravil míč do sítě, podle sudího ovšem i kvůli strčení do Bacaryho Sagny.

Vlastně z protiútoku mohl už tak narušenou psychiku domácích zasáhnout opět Agüero, i tentokrát ale ve výtečné pozici zklamal a z hloubi vápna trefil boční síť. Smůlu měl přilepenou na kopačkách i ve 26. minutě, kdy mu po skvělém přízemním centru Fernandniha stačilo na malém vápně nastavit správně nohu, Nordfeldt však reflexivním zákrokem vyrazil.

Stále tišší a tišší výkon favorita byl nakonec potrestán dvacet vteřin před vypršením jediné nastavované minuty, když po přímém kopu Ayewa hlavičkoval ve zdi stojící Fernando do protipohybu Harta a rozvlnil tak síť ve vlastní brance.

Okamžitě po změně stran mohl vrátit vedení hostům Mangala, jen kdyby neposlal hlavičku po centru De Bruyneho těsně nad břevno. Brzy poté se odhodlal ke střele ze zdánlivě nesmyslného úhlu odhodlal Navas a nadělal Nordfeldtovi velké problémy, když nohou vyrazil pouze k Iheanachovi, tomu se však v jasné šanci zamotal míč mezi nohy.

Ač každý věděl, že se Citizens nutně snažit o vítězství nemusí, vstup do druhé půle dával divákům na Liberty Stadium naději na výbornou podívanou. Jenže nestalo se tak, hosté postupem času logicky stále více myslely na obranu a v útoku se přes špatně vyspalého Agüera jen těžko vymýšlelo něco překvapivého. Swans tak po pěti vzájemných duelech konečně píší alespoň bod a z těžkého závěru (Liverpool, West Ham, Man. City) píší parádních sedm bodů.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 2

Reagovat
diastan

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

no s labutema mame slusnou serii... tak snad bude prerusena prinejhorsim remizou

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak sme to ukopali

Reagovat
smazaný uživatel

sergia už to u nás asi taky nebaví.. už dlouho se mi vůbec nelíbí. Jsem zvědav na letní přestupové okno, chtělo by to radikální řez

Reagovat
smazaný uživatel

V Anglii hraje při rovnosti bodů hlavní roli skóre a nikoli vzájemné duely? Utd. mají se Citi lepší vzájemnou bilanci (0:0 a 1:0) a v případě zítřejšího vítězství pak stejný počet bodů jako Citi.

Reagovat
t0mmy33MCFC

rozhoduje skóre nastesti na straně City pri titulu v roce 2012 i letos o predkolo LM

Reagovat
t0mmy33MCFC

pravda ze tehda sme je porazili v obou zapasech tak nikdo nemohl fnukat, letos se asi par jedinu najde s tim ze maj lepsi vzajemnou bilanci

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mně jsou oba Manchestři lhostejní, tak fňukat určitě nebudu Jen jsem se divil. Mám dojem, že většina Evropy jede na vzájemné zápasy.

Reagovat
t0mmy33MCFC

jasne , nemiril jsem na tebe, myslel jsem to celkove...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele