32. kolo
02.04.2016 16:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Stoke City - Swansea City 2:2

Jakob Haugaard neprožil zrovna nejlepší ligový debut v Anglii. Ač obě trefy hostů přišly ze zákrytu za obráncem, na ztrátě pojištěného vedení má společně s poklesem koncentrace záložní řady největší podíl. Hosté se většinu času herně trápili, až střídající Montero s Paloschim přinesli do jejich útoku život a dopomohli svému týmu ke šťastnému bodu.

Opatrný začátek, který se nesl ve velké početní převaze obránců proti atakujícímu soupeři, narušil ve 12. minutě Afellay, který si seběhl na malé vápno před pasivního Naughtona pro centr od Arnautoviće a přesnou hlavičkou otevřel skóre. Stylově tak oslavil své 30. narozeniny, které mohl ověnčit dalším zásahem krátce po půlhodině hry, když své individuální kvality předvedl Bojan Krkić, Nizozemec po jeho přihrávce pálil jen těsně mimo.

Labutě nemohly najít zbraň na brzkou trefu, přestože se čas od času k zakončení přeci jen dostali, náhradní brankář Jakob Haugaard ovšem žádné pracovní vytížení nepocítil až do 44. minuty, kdy Cork poslal zpoza vápna příjemnou navštívenku. Potters v klidu kontrolovali hru, až se zdálo zbytečné, že se proti malátnému soupeři výrazněji nesnaží vedení pojistit.

Nezměněn zůstal obraz hry i po přestávce a Britannia Stadium se tak přeci jen brzy rozechvěl při druhém gólu domácích. Bojan Krkić dostal míč na střed hřiště, nerušen soupeři si ho navedl až na vápno, odkud namířil přesně ke vzdálenější tyči a střelou po zemi rozvlnil síť. Spokojení Potters povolili v tempu a naivně pustili Swansea do hry.

Hosté pak využili vůbec první příležitosti a do té doby jasný duel zdramatizovali. Routledge vedl balón po pravé lajně z vlastní poloviny až k vápnu, kde se už nacházel Sigurðsson, ten se s balónem obtočil kolem obránce a zpoza šestnáctky překvapil nezkušeného Haugaarda, který se jen nemotorně skácel k zemi.

Probuzení hráči Swansea rychle převzali otěže zápasu a dychtili po vyrovnání, ke kterému nakonec opět přispěl nejistý brankář. Guidolinovy náhradníci si hlasitě říkali o pozornost. Zatímco Montero ukazoval svým spoluhráčům, jak se hraje na polovině soupeře, Paloschi po osmi minutách na hřišti vypálil přes obránce ze sedmnácti metrů a Haugaard si pomalou reakcí opět nechal proplout balón až do sítě. Mark Hughes jistě litoval rozhodnutí nechat Givena pouze na lavičce, dnes právě jeho zkušenosti zřejmě chyběly dobře hrajícímu týmu k zisku tří bodů.

Autor: Josef Gvoždiak / espnfc.com, bbc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele