18. kolo
26.12.2015 13:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Černá šňůra United pokračuje, vyšláplo si na ně i Stoke

Jestli se Louisi van Gaalovi nelíbila míra tlaku na jeho osobu manažera Manchesteru United, po dalším mizerném představení na hřišti Stoke to s počtem kritiků bude jenom horší. United totiž prohráli již třetí ligový zápas v řadě a boj o přední příčky se jim čím dál více vzdaluje.

Stoke si další cenný skalp po Manchesteru City či Chelsea připsali díky brzkým dvěma trefám z první půle a po zbytek utkání již favorizovanému soupeři nedovolili zápas zdramatizovat. Van Gaalovi nepomohlo ani nečekané opominutí kapitána Wayna Rooneyho, jehož v základní sestavě nahradil Ander Herrera. Hned od první minuty bylo patrné, že domácí hráči v sobě měli větší hlad po úspěchu, který si plně zasloužili.

Snad jediným vzruchem před brankou Stoke v první půli byla chyba Jacka Butlanda po nehezké malé domů od Marka Arnautoviće, ovšem míč se nakonec před dotírajícím Martialem podařilo odpálit a pak už úřadovali Potters. Technický um tria Shaqiri-Krkić-Arnautović dělal obraně United potíže a zvláště Ashley Young s Daleym Blindem se nechávali oklamat jako na běžícím páse.

Klíčová chyba však nakonec přišla od jiného zdroje - Memphis Depay se pokusil jednoduchou zpětnou hlavičkou předat míč Davidu de Geovi, jenže jeho hrubě nevydařený pokus vystihl Glen Johnson a předložil míč Bojanovi, jemuž nedělalo žádný problém jej zblízka doklepnout do sítě.

Druhý gól Stoke přišel hned záhy. Arnautovićův centr totiž zastavil Young pouze za cenu zdvižené ruky. Následný Bojanův přímý kop sice odvrátila hráčská zeď, jenže odražený míč spadl k nohám Arnautoviće, jenž se do něj opřel plnou silou a míč k radosti domácích fanoušků zamířil neomylně do horního růžku. United byli jako omráčení a to si ještě mohli oddechnout, že aktivní Arnautović nepřidal chvíli nato gól číslo tři. Rakouský reprezentant šel v tu chvíli sám na de Geu, ale svou ránu poslal mimo tři tyče.

Do druhé půle již vyběhl hned po přestávce i Wayne Rooney, jenže ani kapitán Albionu s nepříznivým vývojem zápasu nezvládl nic udělat. Hosté sice zprvu vypadali bojovnějším, nabuzeným dojmem, ten však po čase zase odpadl. Naději na zvrat mohl v závěru obnovit Marouane Fellaini, ovšem tváří v tvář Butlandovi svůj pokus nepovedenou střelou trapně zahodil. Od té chvíle již pro United nebylo cesty nazpět - po Bournemouthu s Norwichem si od nich sebralo všechny body i Stoke a není vůbec jisté, zda se i v příštím kole proti Chelsea na lavičce Manchesteru objeví Louis van Gaal...

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (17)

Přidat komentář
diastan

2:1

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

S van gayem dostanem 3:0 bez gaye vyhrajem. Prosim uz zmizni ty dobytku,stejne to mas uz spocitany a dekujem za zniceni klubu ty hnido

Reagovat
KingMaster13

Tak zničil nás odchod Fergieho a Moyes. LVG dal alespoň obranu dokupy a vrátil nás do LM, děkujeme mu ale mohl by už skončit víc tomu týmu nedá

Reagovat
scholes18

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Jistá výhra domácích

Reagovat
MCFC_8

Bol by som opatrnejsi...tip 10

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
xfox88

bude niekde v tv?

Reagovat
freewill

Nevím pro management prodlužuje tu agonii. Herní projev mužstva je zoufalý, chybí přímočarost a střelba. Je jasné, že změna na postu trenéra je nutná.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele