17. kolo
19.12.2015 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Pohádka Crystal Palace pokračuje, výhru jim v závěru vystřelil Lee Chung-Yong

Zatímco pozornost veřejnosti se upírá především na skvostnou pouť tabulkového lídra z Leicesteru, Crystal Palace se nenápadně plíží jen v těsném závěsu. Díky výhře nad Stoke, kterou Eagles vystřelil střídající Lee Chung-Yong pouhé dvě minuty před koncem, totiž hosté zůstávají na šesté příčce Premier league za duem Tottenham a Manchester United pouze vinou horšího skóre!

Nutno však podotknout, že tento výsledek je vůči Stoke dosti krutý. Svěřenci Marka Hughese se rovněž těší v posledních týdnech dobré formě a potvrzovali to svým výkonem i v sobotu. Góly na samém konci obou poločasů je však ve výsledku srazily do kolen. Nejprve se prosadil ze značky pokutového kopu Connor Wickham, pak rovněž úspěšnou penaltou srovnal Bojan Krkić, ovšem v osmaosmdesáté minutě strhnul všechny body na stranu hostí zmíněný Chung-Yong, a to ukázkovou ranou po odvráceném rohovém kopu.

Domácí přivítali v sestavě uzdraveného Xherdana Shaqiriho, jenž tak znovu utvořil působivé ofenzivní trio s Bojanem Krkićem a Markem Arnautovićem. Zmínku si však zároveň zaslouží i defenziva Stoke, která se od návratu kapitána Ryana Shawcrosse do sestavy stala neprostupnou zdí, která po třech minutách utkání dosáhla na rovných 500 minut bez jediného inkasovaného gólu.

Po většinu první půle měli domácí herně navrch, jenže výsledková tabule zůstávala stále nezměněná. Wayne Hennessey si v brance Crystal Palace dokázal poradit s ranou Bojana a pak přihlížel, jak Ginkelem tečovaný centr Erika Pieterse trefuje pouze jeho brankovou konstrukci. Leckoho by v tu chvíli napadlo, že gól do sítě hostí je jen otázkou času, tím spíš, že jim ke všemu chyběla stálice ve středu zálohy Yohan Cabaye, jehož trápí potíže s patou.

O to větší překvapení připravili Eagles všem na konci první půle. Glen Whelan totiž ve vlastní šestnáctce zavadil o Wilfrieda Zahu a pád anglického záložníka vyústil v odpískání pokutového kopu. Při Cabayeho absenci se této jedinečné příležitosti chopil Conor Wickham a prudkou ranou doprostřed vsítil svůj první gól v novém dresu.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil: Stoke bylo nadále aktivnějším z obou celků a brankář Hennessey měl co dělat, aby držel svůj tým nad vodou. Mezi jinými na velšském gólmanovi ztroskotal Glen Johnson, když si umně podsekl míč na levačku a nebezpečně vypálil. I hosté ale dokázali vystrčit růžky, což potvrdil rychlým protiútokem a zakončením James McArthur, jehož rána málem proklouzla pod tělem Jacka Butlanda.

Stoke i nadále pokračovalo ve tvorbě slibných šancí, ovšem Arnautovićův pokus zastavil blokem na poslední chvíli Joel Ward a Bojan Krkić tváří v tvář Hennesseymu rovněž neuspěl. Když už se zdálo, že domácím jednoduše není přáno skórovat, dočkali se za svou aktivitu výhody pokutového kopu. Viníkem z pohledu Palace se stal stoper Delaney, jemuž hlavičkovaný míč dopadl na ruku. Tentokrát již souboj Bojan-Hennessey vyzněl pro španělského útočníka a bylo srovnáno.

Oba týmy se v závěru odmítaly smířit se ziskem jediného bodu, a tak byli fanoušci na Brittania Stadium svědky napínavé podívané až do samého konce. Zatímco Shaqiriho přímý kop skončil těsně vedle, Crystal Palace své finální šance využilo beze zbytku. Jihokorejec Lee Chung-Yong byl na trávníku sotva sedm minut, ovšem v klíčové chvíli se mu rána zpoza pokutového území po odraženém rohu povedla náramně a ani Butland si na jeho pokus nepřišel. Eagles tak pod Alanem Pardewem pokračují ve své spanilé jízdě Premier league, i když tentokrát s jistou dávkou štěstí.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vážení přátelé ,příznivci ,sportu a hlavně sázkaři. Dovolte abych Vás varoval pře nákupem tipů z mailu salveto@email.cz. Nabízí se na různých serverech ,lákají na vysoké kurzy-sázky na počet golů,poločasy,atd. kdo zná ,ví co je to za kurzy. Nabízejí předplatné, které po ok tipu kurz. průměr. 1,98 okamžitě zvyšují ,atd. Testoval jsem je 3 měsíce ,průměr tipů je 2,02 a úspěšnost 30%. Předávám to dále, abych šetřil peníze i případným zájemcům.

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 2

Crystal

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele