7. kolo
26.09.2015 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Stoke City - AFC Bournemouth 2:1

Bez vítězství už trpí pouze anglický severovýchod. Stoke City konečně ukončilo šestizápasovou sérii bez vítězství, když na domácí půdě udolalo houževnatý Bournemouth 2:1. O třech bodech pro tým Marka Hughese rozhodl krátce před koncem Mame Biram Diouf. Gólově se prosadili taky Jon Walters a Dan Gosling.

Zápas prakticky začal až od dvacáté minuty, jelikož úvod utkání ovlivnilo nešťastné zranění Calluma Wilsona. Ten se zranil už po několika minutách při zdánlivě nevinném souboji s Pietersem, odešel však po svých. Když se ale na hřiště vrátil, jeho vazy v koleni nevydržely první pokus o změnu směru a v té době nejlepší střelec Premier League musel být s hlavou v dlaních odvážen na nosíkách.

Otřesení hosté se těžko dostávali do zápasu, musel tak zasahovat gólman Boruć. Polský gólman si v krátkém časovém rozmezí poradil se střelou Bojana i Whelana. Bournemouth se k první střele dostal až po půlhodině hry, postaral se o ni střelec gólu minulého kola Matt Ritchie. Jeho dělovka z úctyhodné vzdálenosti však mířila přímo do míst, kde stál Butland.

Prakticky vzápětí Stoke udeřilo do černého, nutno říct, že zaslouženě. Fantastický kus práce udělal Marko Arnautović, jenž si na hranici vápna zpracoval dlouhý Shaqiriho míč, hbitou kličkou obehrál Francise a nakonec mezi nohama Cooka předložil v obležení pěti hráčů stoprocentní gól Jonu Waltersovi. Ten už jen nastavil nohu a poslal Potters do vedení.

Domácím skvěle fungovala celá levá strana, obránce Eric Pieters pro změnu těsně před změnou stran zachránil Stoke vedení. Matt Ritchie zakončoval po nezištné Tomlinově přihrávce zřejmě gólově, když trajektorii míče změnil Pietersův skluz. V závěru devítiminutového nastavení ještě Arnautović mohl sám skórovat, brejk, který sám skvostně založil, však zakončil střelou těsně vedle.

Ve druhém dějství však domácí nepochopitelně přestali hrát a přenechali aktivitu Bournemouthu. Ten držel po obrátce míč na kopačkách až dvě třetiny času a byl to výhradně on, kdo se staral o ofenzivní výpady. Po hodině hry se osmělil střídající Glenn Murray, ale z jeho střely si Butland hlavu dělat nemusel.

Cherries se za svou aktivitu dočkali vyrovnání až čtvrthodinku před koncem. Ritchie dostal míč před vápno k Pughovi, jehož nepovedená střela padla k nohám Dana Goslinga. Záložník hostí se nerozpakoval a se štěstím poslal balón přesně k tyči mimo Butlandův dosah. Za dalších pět minut vytvořili hosté krásnou akci a Gosling pálil tentokrát zpoza vápna - ale Butland nyní zasáhl dokonale.

Jenže Potters se probrali v pravý čas. V třiaosmdesáté minutě zaváhal střed obrany Bournemouthu, kam Johnson poslal přesný pas na hlavu Mameho Biram Dioufa a Stoke opět vedlo. Těsně před koncem pak domácí celek zachránil zázračným zákrokem proti Murrayho střele Jack Butland.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 popř. v horším případě ne-prohra 2:2 TŘEŠNĚ !!!

Reagovat
noustres

Diouf gol

Reagovat
noustres

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele