38. kolo
15.05.2016 16:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Southampton FC - Crystal Palace 4:1

Southampton se může těšit na Evropu. Solidním výkonem si došel pro poslední tři body a již teď je jisté, že oslaví nejlepší prvoligové umístění za třicet let, které mu dává jistotu evropských pohárů pro příští sezónu. Projev hostů nebyl vyloženě odevzdaný a nikterak nedával najevo myšlenky na finále poháru, nicméně pouze dokumentoval všechny letošní výjezdy Crystal Palace.

Saints moc dobře věděli, že musí od počátku ukázat, jak moc chtějí zvítězit, jasnou převahu však dlouho nedokázali zužitkovat v koncovce. Až ve formě hrající Dušan Tadić rozvířil vzduch u branky Speroniho, toho ale nezaměstnal ani on svým technickým pokusem z 20. minuty, ani Mané, jenž jeho přihrávku usměrnil decimetry od levé tyče.

Oceněný Virgil van Dijk mohl protrhnout smůlu z přímého kopu, tentokrát zase letěl míč o centimetry nad břevno. Až samotný závěr tak nabídl pořádné napětí. Ve 43. minutě nedokázal Delaney a Speroni vyrazit balón do bezpečí a sebevědomý Saido Mané chytrým lobem z první otevřel skóre. Do té doby letargičtí hosté chtěli zareagovat ještě před přestávkou, nicméně rychlý kontr zakončený střelou Warda dokázal zpacifikovat odpočinutý Forster.

A poradil si i s obrovskou šancí Kaikaie po hodině hry, díky jeho kvalitám tak mohl vzápětí pojistit vedení střídající Pellè, který šel důrazně pro hlavičku, na níž si sice Speroni sáhl, nad břevno ji ovšem nevytáhl. Jistější náskok však nevydržel zrovna dlouho a Jason Puncheon, střelec nejkrásnějšího gólu Eagles v sezóně, vrátil hosty do hry. Tentokrát využil práce Adebayora a střelou z hranice vápna do protějšího horního rohu nedal brankáři domácích žádnou šanci.

Saints snad i při vědomí prozatímního stavu na hřišti Stoke nechtěli závěrečné drama a po faulu Mariappy na Maného znovu utekli díky úspěšné penaltě Bertranda, který ke smůle Speroniho zamířil dokonale. Spolupráce dvou nejvýraznějších ofenzivních postav hostů mohla v momentě vrátit vše zpátky, Puncheon ovšem tentokrát mezi tři tyče nezamířil. Hráč podepsaný pod pokutovým kopem tak vše rozhodl tři minuty před koncem, když nechtěně tečoval centr k Davisovi, jenž zblízka potvrdil obrovskou radost Svatých.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele