16. kolo
12.12.2015 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Manchester City - Swansea City 2:1

Velké drama bylo k vidění na Etihad Stadium, kam přijela Swansea. Hosté, které již nevedl odvolaný kouč Garry Monk, byli po celý zápas favorizovanému Manchesteru více než vyrovnaným soupeřem, přesto nakonec odjíždí s prázdnou. Hrdinou utkání se stal talentovaný Nigerijec Kelechi Iheanacho, který podobně jako proti Crystal Palace zařídil vítězství za pět minut dvanáct. Tentokráte však k rozhodujícímu gólu přišel tak trochu jako slepý k houslím...

Labutě mohly jít do vedení již v 5. minutě, když Jack Cork pěknou kolmicí vybídl ke sprintu Routledge, ten se dokázal prodrat k míči přes Otamendiho, jenomže ztroskotal na vynikajícím zákroku Joea Harta. Z tábora Citizens jako první ohrozil Fabianskeho jeho někdejší spoluhráč Bony, polský brankář ale jeho nepříliš razantní střelu bezpečně kryl.

Nicméně o deset minut později se již reprezentant Pobřeží Slonoviny mohl radovat. Po rohovém kopu totiž jeho náběh hostující obrana vůbec nezachytila a Bony tak nikým nehlídaný po dobrém Navasově centru nezištně zavěsil. Odpověď měl na hlavě rovněž po standardní situaci André Ayew, na rozdíl od Bonyho však mířil těsně nad.

Ze začátku druhého poločasu Fabianskeho v brance pořádně protáhl Yaya Touré, jehož povedená rána z přímého kopu snesla opravdu přísná měřítka. Na druhé straně se trochu se štěstím zjevil ve velké příležitosti Gylfi Sigurdsson a blýsknout se opět musel Joe Hart. Jednička Manchesteru City i anglické reprezentace pak své spoluhráče ještě několikrát podržela, situaci z 90. minuty si ovšem za rámeček nedá.

Celá akce vypadala docela neškodně - na polovině hřiště hledal stoper Federico Fernández spoluhráče, místo alibistického nákopu však perfektním pasem vysunul Bafetimbiho Gomise a ten z poměrně velkého úhlu propálil Harta na přední tyč. Rozuzlení však přišlo ještě později. V druhé nastavené minutě se po individuální akci dostal ke střele Touré, trefil do zad před sebou stojícího Iheanacha, od jehož zad se balón odrazil tak dokonale, že zapadl přesně pod břevno branky Swansea.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Tady už musíme tenhle ročník je pro mě samé překvapení v podobě našich zaváháních nebo kdo je mezi nejlepšími střelci PL popř. týmů jako Lišky, Chelsea a právě Labutě kterým to tedy nejde.

Věřím ve tři domácí body které potřebujeme jako sůl.

CITIZENS

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
diastan

Snad bude konečně čisté konto

3:0

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2;0

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

na poslední chvíli... yaya! zaplať za ty dary!

Reagovat
smazaný uživatel

Napinavi zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele