23. kolo
23.01.2016 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Leicester City - Stoke City 3:0

Pohádka stále nekončí! Leicester dnes naprosto bez potíží přejel neškodné Stoke City a minimálně do zítřejšího večera se opět dostal do čela Premier League. Důležitou roli při vítězství 3:0 sehrál Danny Drinkwater, který první gól se štěstím dal a druhý báječně připravil Jamiemu Vardymu. Prosadila se i další hvězda Riyad Mahrez, jenž předvedl úchvatnou práci před brankou Leonarda Ulloy.

Před utkáním se ohledně Foxes nesly mírné obavy - svěřenci Claudia Ranieriho totiž z posledních pěti utkání vyhráli jenom jednou a vstřelili pouhé dvě branky. Úplně na suchu pak byli oba hvězdní ofenzivní fotbalisté Jamie Vardy a Riyad Mahrez. Utkání se Stoke však všem škarohlídům vyrazilo trumfy z ruky.

Jako první měl šanci ke skórování právě Vardy, který pálil po zpětné přihrávce Albrightona do připraveného Butlanda. Na druhé straně se naopak vyznamenal Kasper Schmeichel, který lapil Dioufův pokus po centru Shaqiriho.

Diváci na King Power Stadium se vedoucího gólu dočkali až pár minut před přestávkou. Fuchsův rohový kop se odrazil přímo k nohám Dannyho Drinkwatera, jenž se do míče bez váhání opřel. Jeho střela byla tečována Wilsonem tak (ne)šťastně, že zapadla přímo do sítě.

Zápas se lámal po hodině hry. V jedné pětiminutovce totiž nejprve Scheichel skvěle vychytal hlavičku Joselua, aby pak Jamie Vardy byl naopak úspěšný. Drinkwater tentokrát zaujal roli asistenta, bryskním dlouhým pasem poslal právě Vardyho do samostatného úniku a ten měl roli jednoduchou. Blafák, ťuk a 2:0 pro Leicester.

Vedle Dannyho Drinkwatera předvedl takřka dokonalý výkon i defenzivněji založený N’Golo Kanté, jenž byl nesmírně energický, pohyboval se prakticky vždy na správných místech a celkem přerušil útok Potters desetkrát.

Mohl si tak mnout ruce, když si Riyad Mahrez splnil naopak své ofenzivní povinnosti a v závěru utkání Leicester uzavřel výsledek na jasných 3:0. Alžírský fotbalista ve vápně zesměšnil Wollscheida, nasadil mu překrásné housle a před poloprázdnou branku naservíroval míč Leonardu Ulloovi. Ten se pouze sklouzl po trávníku a šel slavit.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Lišky

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Líšky už musia :)

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
tlaci

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Niekolko viet: Fandim im. Ak vyhraju titul (co im velmi prajem), budem rad a poviem si-konecne vyhral PL aj dakto iny, nez tie tradicne kluby, ktorych uroven hry je doslova-dopismena nicotna a smiesna. A ano-hovorim, ze kluby z top four hraju hlboko pod svoju uroven a potencial a okolnosti (zmeny trenerov a pod.) su mi uplne ukradnute. A prave Arsenalu, ktoremu fandim nezostanem nic dlzny a prave na neho narazam-od Wengera musi clovek cakat viac nez takuto grotesku.

Kludne nech ich strci Leicester do vrecka-no do oblubenych klubov si ho este nedam, aby to nebolo len take docasne fanusikovske vzplanutie ako minuly rok pri Southamptone. Pre podobny dovod si nedam do oblubenych hoci aj AS Trencin, ktoremu uprimne fandim a drzim palce v nasej lige.

Kazdopadne Leicester

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva, Foxes jedou .... !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele