8. kolo
04.10.2015 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

U řeky Mersey opět bez vítěze

Liverpool protáhl svou neporazitelnost v Merseyside derby na úctyhodných jedenáct klání, po šesté za sedm setkání ovšem pouze remizoval. Po skvělém prvním dějství totiž druhé takřka nic fotbalového nepřineslo a výsledek tak určily góly vstřelené těsně před přestávkou.

Reds vstoupili do utkání výrazně aktivněji a nepříliš kompaktní defenzíva domácích hasila hořící situace na poslední chvíli. Jen centimetry před Milnerem sebral nebezpečným skluzem první šanci hostů Howard. Poté se Sturridge a Ings v rychlém sledu drželi za hlavu, když je o souboj tváří v tvář brankáři obral Jagielka. Právě Ings se tak nijak nerozpakoval a z hranice šestnáctky napálil poskakující balón těsně nad břevno. Běžela dvanáctá minuta.

Vysoké tempo plné tvrdých soubojů, které k nelibosti většiny diváků nechávaly Atkinsona chladným, zbrzdilo poranění Martina Škrtela, jenž tak 70 minut odehrál s obvázanou rukou. Nikterak ale neovlivnil ofenzivní choutky svého týmu, Coutinho parádním lobem na malé vápno pustil za obranu Milnera, ten ale přízemní střelou na Howarda nevyzrál.

Své kvality tudíž musel prokázat i Mignolet, z prvního zajímavého přímého kopu domácích totiž našel Barkley Naismitha, který z hloubi šestnáctky posílal neúspěšně balón pod břevno. Nepochopitelně se přitom zachoval Sakho, jenž o jediného soupeře ve vápně nejevil pražádný zájem. Ve 30. minutě zahrozili Toffees znovu, když sražený centr procedil mezi obránci jedovatou ranou z patnácti metrů McCarthy a brankář hostů předvedl další excelentní zákrok.

Své emoce ve vyhroceném derby nejhůře krotil Emre Can, ten si chvíli po strkanici s Barkleym, za níž viděli oba žlutou kartu, koledoval o rychlý konec nůžkami, kterými ohrozil hlavičkujícího Barryho. Atkinson sice uznal, že německý hráč šel za hranice pravidel, ze hřiště ho však nevyprovodil. Podstatně lépe se projevoval Danny Ings, kterému na třetí pokus vyšlo vše dle jeho představ a po centru z rohového kopu nedal přesnou hlavičkou Howardovi šanci. Dohady mohou nastat snad jen ohledně toho, zda Američan až přespříliš nespoléhal na Barkleyho, jenž na balón v malém vápně nedoskočil a úspěšný střelec tak neměl problém pokořit brankáře stojícího dva metry od něj.

Jen čtyři minuty poté, v prvních nastavovaných vteřinách, ovšem zapracovala hříčka osudu. Centr Deulofeua napálil Emre Can do nic netušícího Škrtela a Lukaku vyslal levačkou nechytatelnou bombu ke vzdálenější tyči. Pro 22letého Belgičana to byl již pátý ligový zásah do sítě Liverpoolu, pouze Newcastle je tak pro něj stejně gólově oblíbeným soupeřem.

Nečekané vyrovnání těsně před odchodem zchladilo tempo hostů, zároveň však jen poskrovnu nalilo energii do žil domácím, ve druhé půli tak místo fotbalového umění dvacet minut vládla pouze bojovná nálada plná horkokrevných střetnutí, kolikrát naprosto zbytečná. Až v 65. minutě dostal spoustu prostoru Barkley, ten se ovšem unáhlil a střelou z dvaceti metrů přes Škrtela bránu těsně minul.

V 70. minutě mohl sám zvrátit výsledek Lukaku, po chytře zahrané akci se ocitl sám před Howardem, který jeho další pumelici dokázal vyrazit. To bylo zase na dlouhou dobu vše. Nejzajímavějším momentem v hluché části tak zřejmě byla hloupost Lucase Leivy, který se žlutou kartou nepochopitelně podkopl nohy protihráči, kterému již očividně nestačil, Atkinson i tentokrát nechal v tomto derby tak oblíbenou červenou v kapse. Ani samotný závěr nejevil známky po nějaké touze zvítězit, emoční drama vrcholící potyčkou, kde si hlavní role střihli Lukaku a Sakho, tak skončilo nerozhodně.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm 2:1

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
PRESTIGIO67

1:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
ZZTOP

Everton je teď lepší, ale na Liverpool doma vůbec neumí.Tip remíza.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
Devil

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 pro LFC

Reagovat
smazaný uživatel

1:1.....2:2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ak prehráme a BR bude out tak mi tá prehra nebude vadiť tip:2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Záložník Evertonu Gareth Barry, který odehrál v Premier League již 569 duelů, chce překonat rekord Ryana Giggse, jenž jich zvládl 632. Také se netají tím, že po každém zápase si dá sklenici piva či vína. (Daily Mail) správně

Reagovat
REPLIKATOR

Po tomhle zápase vyhodili Rodgerse konečně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele