9. kolo
17.10.2015 16:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Crystal Palace - West Ham United 1:3

Výsledek, který nereflektuje dění na hřišti, zajišťuje West Hamu udržení první pozice v tabulce zápasů na hřištích soupeřů. Kosmetickou vadu v podobě remízy přitom utrpěl na půdě předposledního Sunderlandu. Pro hráče CP je celkové vyznění duelu opravdu smolné, když po celou druhou půli nedali znát, že by hráli v oslabení.

Eagles měli míč na kopačkách o něco déle, chlubit se ovšem neměli čím. West Ham bez větší námahy pokrýval nebezpečné prostory a sám ohrožoval branku soupeře častěji. Přesto prvních dvacet minut nepřineslo nic, co by fanouška anglické ligy zaujalo. To se ale mělo po chvíli změnit zásluhou Jenkinsona a Gayla.

Prvně jmenovaný si nejprve skvěle naběhl do vápna, kde neudržel ofsajdovou lajnu Dann, Moses tak milimetrovou přihrávkou poslal spoluhráče do souboje tváří v tvář brankáři a Jenksinon střelou podél brankáře otevřel skóre.

Hned vzápětí však šel na hraně šestnáctky do zbytečného skluzu proti Gaylovi a sudí správně odpískal penaltu. Cabaye s velkým přehledem proměnil, jenže sám faulovaný přeběhl ještě před střelou kolem rozhodčího a záložník domácích musel kopat znovu. Adrian si při reparátu na balón sáhl, francouzský záložník ale i ve třetím zápase v řadě pokutový kop oficiálně proměnil. Stal se tak teprve čtvrtým hráčem Premier Leauge, kterému se něco takového povedlo.

Svůj part v prvním dějství pak dokonal Dwight Gayle těsně před odchodem do šaten. Od 32. minuty hrál se žlutým napomenutím po skluzu ve středovém kruhu a vlastně úplně to samé udělal i pár minut poté a s dresem přes zklamaný obličej opustil hrací plochu.

Druhý poločas se bohužel pro diváky očekávaného londýnského derby nesl ve stejném duchu, fanoušci sice měly důvody k zatajování dechu, nulová koncovka jim však kyslík opět rychle dopřála. Až v 63. minutě se po centru Jenksinona vyšplhal mezi dvěma obránci Sakho a hlavičkou rozezněl tyč bezmocného Hennesseyho.

Pětačtyřicet minut oslabený Crystal Palace dlouho držel s hosty krok, o to bolestivější tak pro něj byla 88. minuta, čtyři prohrané souboje v šestnáctce ale jen těžko mohly přinést něco jiného než gól. Zárate centroval přes dva obránce na zadní tyč, odkud vracel před branku Carroll a větší důraz útočníků Jelaviće zužitkoval Lanzini k tvrdé střele z před malého vápna, proti které nemohl domácí brankář zakročit.

V poslední minutě nastavení vše završil Payet, který dostal před vápnem přihrávku právě od Lanziniho, do šestnáctky vběhl s dvěma obrannými stíny, nechal Hennesseyho padnout k zemi a lehkým lobem zajistil West Hamu vítězství o dvě branky.

Autor: Josef Gvoždiak / espnfc.com, bbc.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bude remíza 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza! 1:1 nebo 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

plichta

Reagovat
OnlyWHU

..... a na to se napijem!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele