16. kolo
12.12.2015 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Crystal Palace - Southampton FC 1:0

Další porážku si na své konto připisuje Southamptonu a na vítězství tak čeká již pět zápasů. O nejtěsnější vítězství Crystalu Palace se přičinil svým pátým gólem v letošní sezóně Yohan Cabaye a Eagles tak dokázali prolomit nepříznivou sérii, Saints totiž porazili poprvé od prosince 2008.

Southamptonu ven z krize nepomohly ani změny v sestavě a v rozestavení. Manažer Ronald Koeman využil podobně jako při svém působení ve Feyenoordu formaci 3-5-2, i když při dnešní skladbě základní jedenáctky se jednalo spíše o 5-3-2. Křídelní prostory dnes měli na starosti pouze Soares s Bertrandem, přičemž střed pole ještě vyztužily dva vyloženě defenzivní záložníci Wanyama s Romeuem.

Mezi třemi tyčemi pak místo Maarten Stekelenburga nastoupil poprvé v aktuálním ročníku Paulo Gazzaniga a nutno dodat, že svým výkonem rozhodně nezklamal. Poprvé sklidil potlesk v 19. minutě, kdy se Bolasieho centr snášel přímo do šibenice a argentinský brankář se musel pořádně natáhnout. Po následném rohovém kopu se k míči dostal Cabaye a jeho dělovka Gazzanigovi div že nezlomila ruce.

Na druhé straně vytáhl ještě o stupeň lepší zákrok Wayne Hennessey, jenž neskutečně konečky prstů vyškrábl prudkou hlavičku Stevena Davise. Skóre se tak měnilo až v 38. minutě. Wilfried Zaha přihrál zřejmě v nepatrném ofsajdu stojícímu Bolasiemu, po jehož centru míč do prázdné brány bez problémů doklepl úplně volný Yohan Cabaye.

Ačkoliv Saints prohrávali, i ve druhém poločase byly mnohem nebezpečnější hráči Crystalu Palace. Naději na vyrovnání pro hosty stále držel Gazzaniga, který si postupně poradil s pokusy Cabayeho, Wickhama a nakonec bravurně vyrazil i projektil Bolasieho přímo z voleje. V samotném závěru pak mohl vyrovnat Long, Hennessey však své spoluhráče podržel.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

bod bod

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
tlaci

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele