33. kolo
09.04.2016 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Crystal Palace - Norwich City 1:0

Crystal Palace už musí být v suchu. Pokud ho někdo mohl ještě stáhnout do bitvy o holé záchrany, byl to právě Norwich tady na Selhurst Parku, kde nevyhrál po dvě dekády. A to se Kanárkům nepodařilo. Utkání o nevalné kvalitě rozhodl Puncheonův zásah o kvalitě naopak valné ažaž...

Zápas stěží nabízel nějaké vyložené příležitosti, ale oba brankáři byli prověřeni hned zpočátku. Howson se vytasil s nikterak špatnou ranou ze střední vzdálenosti, větší šanci měli ale domácí v 18. minutě, když centr zleva přes dva obránce v zeleném proskákal až k Puncheonovi, jehož těžký volej byl ještě odkloněn mimo Howsonem. Při následném rohu potom nastal ošklivý zmatek a Mbokani musel vyhlavičkovávat téměř jistý gól.

Rohové kopy tvořily jednu z dominant první půle, neboť se s nimi ani jedna strana nezvládala adekvátně vypořádávat. Jednou byl například Dann kompletně opomenut při rozebírání protivníků, Ruddy však jeho poměrně dalekonosný hlavičkový pokus bez problémů viděl i lapil. A Dann se později činil i na druhé straně, když ihned v zárodku blokoval Naismithův volej z nadějné pozice.

Ve 38. minutě přišlo naprosto fatální oslabení pro Norwich: Timm Klose odehrál vynikajících pár zápasů, teď si ale patrně udělal něco s levým kolenem a už po 38 minutách musel opustit hrací plochu za pomoci nosítek. Na hřišti jej nahradil Bassong.

Ani po přestávce to s úrovní kopané nebylo o nic lepší. Bolasieho dodávka zprava těžko mohla být lepší, ale Crystal Palace zkrátka nemá nikoho, kdo by ji proměňoval ve zlato. A když už Bolasie sám jednou zakončoval, Olsson se mu krásně vrhl pod nohy.

Duel nakonec rozhodla jedna parádní rána Puncheona poté, co k němu na hraně šestnáctky nikdo nepřistoupil, a on svou střelu krásně stočil k pravé tyči. Mimoto se Crystal Palace dvakrát přihlásil o slovo skrze projektily ze Zahovy dílny, mezitímco Norwich si ne a ne vytvořit opravdu gólovou možnost.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele