26. kolo
14.02.2016 15:05 CET
0 : 6
(0:2)

Reportáž

Aston Villa - Liverpool FC 0:6

Tohle nebyla valentýnská romantika, to bylo znásilnění! Liverpool roztrhal Aston Villu 6:0 a přivodil jí vůbec nejhorší domácí porážku v historii Premier League. Defenziva birminghamského celku připomínala děravé síto, přes nějž protekly veškeré útoky Reds. Postupně se trefili Daniel Sturridge, James Milner, Emre Can, Divock Origi, Nathaniel Clyne, a dokonce i Kolo Touré!

První velkou šanci, a hned gólovou, si hostující svěřenci Jürgena Kloppa vytvořili po čtvrt hodině hry. Na svědomí ji měli dva navrátilci do základní sestavy, Philippe Coutinho nacentroval do vápna a Daniel Sturrige osamocený ve vápně snadno otevřel skóre. O deset minut později už to bylo o dva góly, když Milnerův dokonalý centr z přímého kopu zapadl přesně za zadní tyč Bunnovy branky.

V prvním dějství už další branky nepadly, jelikož v dalších dvou příležitostech Liverpoolu zasáhl Mark Bunn. Po půlhodině hry měl velkou šanci Moreno, jenž po pasu od Firmina ve skluzu mířil na bližší tyč; Bunn však míč dokázal vyrazit - stejně jako krátce před pauzou, když si efektivně pochutnal na ráně Daniho Sturridge.

Po změně stran byl však gólman Villlans bezradný, jelikož inkasoval ze všech čtyř ofenzivních akcí Liverpoolu, které hosté zakončili střelou na branku. Poprvé inkasoval v osmapadesáté minutě, kdy si hvězdnou chvíli vybral Emre Can. Ten nejprve vybojoval míč na Bacunovi, načež si počkal na přesný pas od Firmina a krásnou ranou zpoza vápna zvýšil na třígólový rozdíl.

Bacuna byl v úvodu druhé půle hodně vidět, kromě chyby navíc dvakrát pořádně vystrašil Simona Mignoleta. Dvakrát se totiž dostal do šestnáctky Liverpoolu z pravé strany a pokaždé jeho míč musel belgický gólman s námahou krýt. Především druhá akce po hodině hry zaváněla kontaktním gólem.

Dvě minuty poté však Liverpool definitivně rozhodl, o což se postaral dokonalý žolík Jürgena Kloppa. Divockovi Origimu stačila půlminuta na hřišti - Coutinho geniální šajtlí vyslal Belgičana do samostatného úniku, který proměnil s ledovým klidem. O další tři minuty později už to bylo dokonce 5:0 pro hosty - Firmino krásně vyslal do vápna Clynea, jehož vychytal Bunn - ale míč nebyl nikdo schopen odpravit a Clyne jej dorazil do odkryté sítě.

Obrana Aston Villy byla neskutečně groteskní, dokonalým příkladem byla situace dvacet minut před koncem, kdy se skóre divokého utkání konečně zastavilo. Čtvrtý gól během čtrnácti minut vstřelil stoper Kolo Touré, který po rohovém kopu Hendersona stál na penaltě úplně volný. 6:0 a diváci Aston Villy odcházeli z tribun. Mnozí tak ani neviděli, jak si Scott Sinclair narazil s Lescottem a postaral se o nejkrásnější moment Villans v utkání. Jeho technická rána orazítkovala spojinici břevna a tyčky.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

10 minimalne mozna to bude i 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
kylo ren

treba se liverpool hecne a uhraje remizu

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 to urcite nebude. Vidim to na x

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:5

Reagovat
smazaný uživatel

Villa doma zacala hrat super. Malem vyhrala i nad Leicesterem. Taze 1 nebo 10 v klidu

Reagovat
smazaný uživatel

expert

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
REPLIKATOR

2:0

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

mazec

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
goodbay

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem jen útržky v restauraci, ale byla to parádní smršť...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele