21. kolo
12.01.2016 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Aston Villa - Crystal Palace 1:0

Sice se nezapsal mezi střelce, přesto si Libor Kozák může užívat zadostiučinění. Prvně v sezóně nastoupil v základní sestavě, odehrál celý zápas a podílel se tak na zlomení zdánlivě nekonečné série bez vítězství, nejtragičtější trio mužstev tak Aston Villa nedoplní. Hráči Crystal Palace předvedli matný výkon a smolně, leč zaslouženě odjíždějí bez bodu.

Už po pár desítkách vteřin mohlo být ve Villa Parku zase o něco smutněji, to by ale po dobré akci s Puncheonem nesměl Zaha z pár kroků rozeznít pouze brankovou konstrukci. Kdo ovšem čekal, že je to předpověď věcí příštích, překvapivě se pletl. Villans se ujali otěží zápasu a těšili se časté hry na straně soupeře, nedařilo se jim však najít skulinu v obraně hostí. Ve chvíli, kdy fanoušci domácích nejevili žádné známky frustrace, tak málem přišla ledová sprcha, jenže Sako vypálil svůj nebezpečně vyhlížející dalekonosný pokus těsně nad břevno.

Na druhé straně se tak prvně blýsklo až po šestadvaceti minutách, prodloužený pas Kozákem nedokázal mezi tři tyče vměstnat Ayew a síť rozvlnil pouze z vnější strany. Trefnější odpověď hledal po přímém kopu Delaney, Cabayeho přesný centr mezi dva obránce nicméně usměrnit dle svých představ. Časem pokulhávající tempo ve večerním dešti neodrazovalo od útočné aktivity Cissokha, ani jeho úsilí ale k ničemu zajímavému nevedlo.

Eagles sice zjistili, že po změně stran musí výrazně přidat, jako první se však konečně ozval i český útočník, když se přes nepříjemný souboj s Dannem dostal k zakončení a Hennessey měl co dělat, aby dokázal vyrazit na roh. Brzy poté pak přišla osudová 58. minuta. Veretout centroval z rohového kopu na malé vápno, kam si naběhl Lescott, přeskočil Danna i Wickhama a s notnou dávkou štěstí procedil balón mezi nohama brankáře, jenž se bude muset obrnit proti velké míře posměšků. Příznivci celku z Birminghamu přitom ještě dalších sedm minut oslavovali otevření skóre bez zájmu o to, jak se k němu přišlo.

Villans sice polevili směrem kupředu, o to větší koncentraci však věnovali středu pole, hráči CP se jen těžko dostávali blízko k pokusu o vyrovnání a nakonec také skončili s jedinou střelou mířící na brankáře Bunna, jenž nastoupil k prvnímu ligovému zápasu od května 2013, kdy v dresu Norwiche podlehl právě svému současnému zaměstnavateli. Díky jeho debutu s čistým štítem tak Ayew nemusel řešit další ze svých mnoha zmařených šancí na pojištění a Aston Villa se po neskutečných devatenácti zápasech bez výhry raduje na úkor čtvrtého nejlepšího celku na hřištích soupeřů.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Crystalové potřebují body, zde to padne.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Útočník Emmanuel Adebayor zvažuje nabídky z Crystal Palace A Watfordu. Guardian

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Daily Mirror - Norwich požaduje od Londýnského Crystal Palace za svého křídelníka Nathana Redmonda minimálně patnáct milionů liber, jinak nemá v úmyslu Redmonda nikam pouštět.

Reagovat
smazaný uživatel

Crystal ztratil proti Aston Ville celkově to teď nejde z deseti posledních utkání 3 výhry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele