34. kolo
17.04.2016 14:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

AFC Bournemouth - Liverpool FC 1:2

Ani deset změn v základní sestavě v podání Jürgena Kloppa Liverpool nezastavilo. Reds ve čtvrtek fantasticky vyřadili Borussii Dortmund a nyní uspěli i náhradníci. Pod vedením skvělého Daniela Sturridge zvítězili na půdě Bournemouthu 2:1 a jejich atak na pohárovou Evropu i skrze Premier League začíná nabírat reálných obrysů. Kromě Sturridge se gólově prosadil i Roberto Firmino - za domácí až v závěru snižoval Joshua King.

Liverpool si díky třetí soutěžní výhře v řadě upevnil osmé místo v tabulce a na pohárové příčky už mu mnoho neschází. Sedmý Souhtampton je výš jen zásluhou lepšího skóre, zatímco šestý West Ham je vzdálen dva body. Na oba soupeře však mají Kloppovi svěřenci zápas k dobru (na Saints dokonce dva).

Německý sympaťák vsadil v utkání na mladou a nezkušenou sílu - pětice relativních noviců si do dnešního utkání připsala dohromady šest zápasů v Premier League. A to včetně dvaadvacetiletého gólmana Dannyho Warda, který dokonce nastoupil za první mužstvo Liverpoolu úplně poprvé. Hlavní roli však v utkání hráli zkušenější borci a mazák maze mladíky Jordon Ibe.

Gólman Bournemouthu Artur Boruc dlouho držel domácí nad vodou - po minele Surmana vychytal velkou šanci Sturrdige - a poradil si i s další střelou od tohoto útočníka. Parádní Sturridgovu patičku však vyrazil jen před Roberta Firmina, který míč pohodlně doklepl do odkryté sítě. Ještě do přestávky navíc Daniel Sturridge skóroval sám, a to po centru zmíněného Jordona Ibeho.

Někdejší útočník Chelsea nebo Manchesteru City se často potýká se zraněními, v posledních týdnech už ale nabírá svoji starou střeleckou formu. Dnes byl blízko dokonce hattricku, po Allenově přihrávce Boruce labužnicky přehodil, ale trefil tyčku. Branková konstrukce se třásla i po jeho tvrdé ráně z poměrně krátké vzdálenosti.

Mrzet ho to ale nemuselo, neboť Bournemouth se do příliš mnoha šancí nedostával. První velkou příležitost měl až deset minut před koncem Grabban, který po centru Francise hlavičkoval k tyči. Ward ale vytáhl skvělý zákrok. Nestačil až na parádní ránu Joshuy Kinga, jenž využil špatného bránění Lucase a v nastaveném čase alespoň snížil na konečných 1:2.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

1:3

Reagovat
M1ck0

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
LokoLFC

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele