15. kolo
06.12.2014 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Crystal Palace 0:0

Crystal Palace jednou za čas ukáže, proč patří mezi anglickou elitu, a dnešek toho byl důkazem. Jediné, co vydařenému výkonu chybělo, bylo lepší zakončování. Tottenham tahal po většinu klání za kratší konec, a když už na svého soupeře zatlačil, místo pouštění strachu se sám obával nebezpečných kontrů.

Ani zkušený pilot by se nestyděl za nalétané minuty balónu z úvodu zápasu, oba týmy takto cílily své ofenzivní posuny podél levé lajny. Bolasie se bez pomoci spoluhráčů přičiňoval o rychlý nárůst rohových kopů, Eriksen na druhé straně zase vytrhl nezáživný začátek brilantní kličkou do vápna a následnou prudkou střelou do boční sítě u bližší tyče.

Jako první se začali osmělovat hosté po čtvrthodince hry a velmi rychle se stali pány na hřišti. Llorisovi přitom dělal největší problémy Ledley, který po nepovedeném přímém kopu z dvaceti metrů pohotově pálil znovu a domácí brankář musel rychle k tyči. Jen pár momentů poté si řekl o pozornost Bolasie zapamatování hodným průnikem do šestnáctky, Ledley však z první přestřelil. Z obdobné pozice mířil po rychlém kontru ve 26. minutě i Soldado, fanoušci však byli vděční alespoň za nějaký ofenzivní pokus a náležitě to dali najevo.

Vzápětí už musel být opět v pozoru Lloris, který bravurním zákrokem připravil o radost Danna, který po sedmém rohovém kopu svého týmu vyslal téměř gólovou hlavičku. Po hluché čtvrthodince, v níž se oba celky nemohly prodrat k finální přihrávce, ukázal své umění s míčem Zaha, jenž se snadně vypadající kličkou dostal mezi dvěma obránci do vápna a následnou technickou střelou z těžkého úhlu těsně minul vzdálenější tyč.

Tottenham se po změně stran herně zvedl, to však v žádném případě neznamenalo, že by se Eagles chtěli podvolit, druhé dějství tak sice nebylo na gólové příležitosti nikterak bohaté, na své si ovšem přišli fanoušci bojovného fotbalu bez jediného vypuštěného souboje. Kvalitním projevem se prezentovaly i obrany, které díky perfektní organizaci dokázaly likvidovat rychlé výpady i nápadité kombinace.

Až v 63. minutě si Soldado na milimetr pohlídal ofsajdovou linii kopírující hranici velkého vápna, nicméně zbrklým zakončením Speroniho neohrozil. Jinak ale panující Tottenham kousal o poznání méně než neúnavní hosté, jimž nechybělo mnoho, aby se deset minut před koncem dostali do vedení.

Velkou porci smůly si však během jediné minuty vybral Puncheon. Ten nejprve našel ve vápně odražený balón a z bezprostřední blízkosti málem zlomil břevno, stále pokračující útočnou akci pak sice rozvlněním sítě zakončil, bohužel pro něj však byl nachytán v těsném ofsajdu. Jen pár momentů poté se už musel vyznamenat Lloris, který excelentním zákrokem vychytal "tutovku" Bolasieho, jenž dostal dvanáct metrů od brány míč proti noze.

A neuběhlo ani třicet vteřin a za hlavu se chytal Ledley, který se záhy zjevil sám před brankářem, mířil však příliš vysoko. V útoku zoufalí Spurs nedokázali při závěrečném snažení nic vymyslet, Crystal Palace tak nakonec přes bezbrankovou remízou opustí stadion jako smutnější.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Autor preview nemá pravdu. V PL jsou celky ,které jsou daleko huř čitelné než je Tottenham.

Reagovat
Usty

spíš to bylo myšlené tak, že Tottenham nejčastěji předvede totální sra*ku, proti týmu nejlépe z poslední trojice, a to ještě v momentě, kdy se to nejméně čeká Možná spíš nejméně vyrovnaný tým.

Reagovat
smazaný uživatel

OK každý se na to dívá jinak -podle mne mají pánové bookmakeři opět plus ,favorit neprohrál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele