1. kolo
17.08.2014 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

ManCity v závěru nebezpečně polevilo, tři body si však přeci jen postrážilo

Newcastle se před pondělní dohrávkou ocitá na samém dně tabulky - i přesto, že poněkud ležérnímu Manchesteru City v závěru utkání pořádně zavářel, a celkově dal po mizerném loňském ročníku vlastním fanouškům pořádný důvod k doufání ve světlejší zítřky. Ano, takhle vyrovnaného prvního kola jsme zatím letos svědky...

Úvodní pasáže se odehrávaly v lehce opatrnějším duchu, kdy akorát Nasri jednou prověřil Krula ranou ze střední vzdálenosti, a jinak s průběhem hry mohli být daleko spíše spokojení domácí. Nedávno podepsaný Rémy Cabella neustále chtěl balon, Sissokova síla snoubená s rychlostí rovněž fungovala a stejně tak Rivière Newcastlu přinesl minimálně zlepšený pohyb. Ofenzíva Magpies se tak rázem zdála být svěžejší a záložní řada byla v pohodě schopna rozbíjet ataky poněkud paralyzovaného ManCity.

V důsledku toho všeho si pak po 35 minutách dle záznamů Squawky Manchester City nevytvořil jedinou opravdovou šanci, zatímco Newcastlu byly napočítány hned tři. Jenže tohle jsou holt Citizens, obhájci titulu... a těm může stačit málo. Například takové tři parádní individuální záblesky - Tourého výborně odměřený míč za obranu, Džekova dech beroucí patička plus Silvův perfektně načasovaný náběh z druhé vlny - a bleděmodří šli z první střely na bránu rázem do vedení. Sám nevzrostlý Španěl si potom připsal gól již ve třetím zahajovacím utkání v řadě.

Hosté záhy šmahem ožili a začali se na soupeřovy hradby konečně valit jedna radost, v několika lidech - aby teprve v rozhodující fázi vždy rozhodly setinky přebytečného rozjímání v podání Nasriho, respektive Jovetiće.

Dominantou prvních výměn druhého poločasu byly bezesporu Colbackovy standardky, které byly železným nositelem nebezpečí pro Hartovu klec. Hned první záludně kopnutý rohový kop vedl pro jistotu ke dvěma zajímavým pokusům Gouffrana; a Colback měl vzápětí ještě dvě nebezpečné standardky poté, co si aktivní francouzské duo Rivière-Cabella vymodlilo na Demichelisovi s Kolarovem žluté karty. Po druhé z dodávek Williamson hlavičkoval nad břevno.

Stevan Jovetić, zřejmě nejviditelnější fotbalista v bleděmodrém krátce po změně stran, mohl po bezmála hodině hry zužitkovat dalšího překrásného dalekonosného pasu Yayi Tourého, jeho koncovku však brilantním skluzem zablokoval Coloccini. A s úspěchem se v koncovce nepotkal ani Džeko, když hlavičkoval těsně nad bránu.

Zhruba s příchodem závěrečné desetiminutovky se potom dostavil nečekaně silný nápor Newcastlu. Žolík Ayoze Pérez se krátce po svém vběhnutí na plac - v 84. minutě - předvedl se zajímavou individuální akcí, která zřejmě jen díky výrazné protivníkově teči skončila mimo branku. A o heroické vyrovnání se brzy hlavou pokoušelo také další neokoukané jméno v pruhovaném trikotu, Rolando Aarons.

Fyzička ManCity se v tu chvíli jevila být přinejmenším otazníková, střílet se z toho však prozatím nebude muset. Sissoka totiž na startu nastavení zradila slabší levačka, no a veškerý další odpor Newcastlu už posléze odmítl Agüero, který se po prvním zakončení do Krula zvedl ze země až obdivuhodně rychle a pohotově dorazil - jak mičudu do brány, tak kurážného soka.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (25)

Přidat komentář
MCFC_8

Na Newcastle vieme...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jasna 1 tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Infernoqt

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

jasna zalezitost City, s prehladom o 2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

První kolo si myslím , že to nebude vůbec , ale vůbec lehký . Chtělo by to zvladnout , tak uvidime ... 1 :3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no příprava moc neukázala, v Austrálii dobrý, ale obrana docela děravěla... první kolo těžší soupeř snad být nemohl... bohužel kdyby Newcastle urval jakýkoliv bod, byl by to skoro zázrak...

a na táboře v Karlové Studánce jsem potkal britský manželský pár, kdy chlop byl fanouškem citizens. Jelikož si všiml mích hader NUFC, tak jsme prohodili pár slov. On tipoval 1:2 pro Citizens ...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
NuFc23

2:1 tuto sezonu som optimista

Reagovat
diastan

1:2

Reagovat
Beros

2:1

Riviere, Cabella - Silva

Reagovat
MCFC_8

Eurofotbal pokracuje vo svojich tipoch proti City...nic nove...

Reagovat
smazaný uživatel

ich tipy nam nemozu uskodit

dnes ista vyhra 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 tip HT/FT X/2

Reagovat
smazaný uživatel

dejme tomu, štastná výhra, straky nás ve druhý půli mleli, ale pak dal pojistku sergio a bylo vymalováno! MP dobře střídal...

Reagovat
t0mmy33MCFC

sanci mel NU dost, ale jinak bych rekl pomerne dobry vykon...preci jen to bylo venku...

Reagovat
MCFC_8

1.polcas v pohode,horsie to bolo v 2.Pripomenulo mi to zapas s nimi v minulej sezone ked sme tiez vyhrali 0:2 a v nadstavenom case dal Beast gol...teraz porazit doma Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

důležité jsou tři body, proti liverpoolu to ale s takovou nepůjde. tolik chyb vzadu??být to silnější a sehranější soupeř, tak je po zápase

Reagovat
smazaný uživatel

Kdysi jsem měl ManCity vcelku rád, když ještě byli ryze anglický klub a sledoval je, i když se občas se potáceli o pár soutěží níž, ale nejčko mi to už bohužel nic neříká a to z mnoha důvodů. Proto mi ani tento výsledek neudělal radost, přitom k Newcastlu Utd. zhola nic necítím !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele