12. kolo
22.11.2014 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Manchester City - Swansea City 2:1

Manchester City brzy prohrával, ale dokázal utkání se Swansea včas otočit a všechny tři body získat na svou stranu. Především zlepšený výkon ve druhé půli korunovaný vítěznou trefou Yayi Tourého stojí za důležitým triumfem domácích, kteří tak vedoucí Chelsea stále mají "v dohledu" osmi bodů.

Samotný úvod utkání přitom napovídal spíš o opaku. Hlavní slovo si totiž vzali Velšané, jmenovitě Nathan Dyer a Bony Wilfried. První jmenovaný šikovně obloučkem vysunul Bonyho do vápna a bývalý Sparťan po precizním zpracování přesně zakončil.

Hostům však vedení vydrželo asi deset minut. Pak se fotbalově shodli Jesus Navas se Stevanem Jovetićem, jemuž po přesném stříleném centru stačilo prakticky jen nastavit nohu.

Hlavní osobností duelu měl být Sergio Agüero - v úžasné formě hrající nejlepší střelec ligy. Argentinec se poprvé ukázal deset minut před přestávkou, kdy z pravé strany vápna ohrozil branku Lukasze Fabianskiho, jenž ovšem v duelu zvítězil.

Posléze to tak Agüero zkusil coby nahrávač - oslovil Gaela Clichyho, jenž ze druhé vlny napřáhl a orazítkoval tyčku. Nutno dodat, že míč vychýlil z osy skvělý Fabianski. Polský gólman, který před sezónou nahradil v brance Michela Vorma, zasáhl do přestávky ještě dvakrát, pokaždé si počíhal na pokus Jovetiće.

Hned po obrátce zajiskřilo na obou stranách. Nejprve si před šestnáctkou Man City Montero narazil s Bonym a prověřil Harta, načež na druhé straně Agüero jen těsně minul Fabianskiho svatyni.

Síť se vlnila až po půlhodině hry. První pokus Yayovi Tourému nevyšel, jelikož opět zaúřadoval polský kouzelník, ale za minutu už ani on Swansea nezachránil. Fernandinho patičkou vybídl Afričana ke skórování a ten v bezprostřední blízkosti přízemní střelou dostal City do vedení.

Definitivní tečku za zápasem nedal Jovetić, jenž těsně minul šibenici, a tak byli blízko vyrovnání svěřenci Garryho Monka - Sigurdssonův přímý kop po teči zamířil těsně vedle tyčky. V závěru zápasu se pak šance střídali na obou stranách.

Navase vychytal Fabianski, Gomis těsně minul, stejně tak v obrovské šanci Agüero. V nastaveném čase se odhodlal k povedené střele i střídající Jonjo Shelvey, ale když i jeho střele jen těsně minula branku, mohl se stejně jako fanoušci Swansea držet za hlavu. Velšané na Etihad Stadium podlehli 2:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
MCFC_8

Neprijemny super,ktory hra pekny futbal,ale my si uz nemozme dovolit zavahanie a aj ciste konto by sa hodilo.Tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Máme před sebou 3 důležité zápasy, v sobotu se swansea, v úterý s bayernem, ke konci dalšího týdne jedeme na jih anglie. Co z toho vyplývá? 3 x vyhrát, získat 9 bodů, zachovat naději pro další účast v LM a neztratit kontakt s čelem PL. Vzhledem k naší výkonosti se jedná o složité a důležité zápasy. Doufám, že si s tímto oříškem naši hráči poradí a současná herní krize může být zažehnána. Třeba: Edinovi to začne střílet, obrana bude kompaktní s Kompanym a nulou na kontě, Nastasič se vrátí do základu, Hart bude bezchybný apod...

V opačném případě, vzhledem k našim každoročním ambicím, bude problem a ne zrovna nicotný...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Mars

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

MC se bude podvědomě šetřit na Bayern. tip X2

Reagovat
smazaný uživatel

doufam, ze CITY zavaha...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele