14. kolo
02.12.2014 20:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Leicester City - Liverpool FC 1:3

Je krize u konce? Po hluboké výsledkové a především výkonnostní mizérii dokázal Liverpool vyhrát druhé ligové utkání v řadě a zařadil se mezi početné osazenstvo "lepšího středu tabulky", který dotírá na pozice zaručující účast v Lize mistrů. V Leicesteru Reds vyhráli 2:1 po brankách Lallany, Gerrarda a Hendersona; a to přesto, že skóre otevřel domácí Ulloa.

Liverpool byl blizoučko otevření skóre už po čtvrthodině hry, jenže Sterlingův samostatný nájezd v poslední chvíli přerušil pohotový Schmeichel. Na druhé straně měl dokonalou příležitost Cambiasso, jenž po minele Mignoleta zkoušel štěstí do prázdné branky z 30 metrů. Netrefil, ale dlouho jej to mrzet nemuselo...

...už za minutu totiž Mignolet potvrdil roli smolaře, a byť první střelu Vardyho dobře vychytal, u dorážky Ulloy si opět připsal nešťastný podíl. Nejlepší střelec Leicesteru sebral míč už téměř z autu a z velmi nízkého úhlu napálil míč do tyčky - od ní se však míč odrazil do Mignoleta a následně putoval do sítě - 1:0.

Jenže pět minut nato se začínalo zase od začátku. Standardku Gerrarda sice domácí odvrátili, avšak Adam Lallana byl při dorážce nesmírně pohotový a dělovou přízemní ranou srovnal na 1:1. Po přestávce pak stačilo Liverpoolu sedm minut, aby stav otočil dokonale. Podobným způsobem - Sterlingův centr zblokoval Morgan, ale jen ke Stevenu Gerrardovi. Kapitán Reds přesnou ranou k tyči poslal svůj tým do vedení - 1:2.

Tvrdou ránu do nadějí Leicesteru na bodový zisk udělal po hodině hry znovu střední obránce Wes Morgan, který v pozici posledního stáhl Rickieho Lamberta a po zásluze uviděl červenou kartu. Už za deset minut měl potrestat nováčka Gerrard, ale zákrok Schmeichela na něj v šestnáctce zůstal překvapivě nepotrestán.

Ještě dřív než Liverpool definitivně rozhodl tak mohli Foxes hned dvakrát vyrovnat. Mahreze však vychytal Mignolet, Cambiasso dorážku přes shluk těl nepropasíroval až do sítě a při další šanci to byl opět Mahrez, kdo ve vynikající pozici nezachoval klid a dovolil gólmanovi Reds zasáhnout.

Proto měli poslední slovo svěřenci Brendana Rodgerse. Rychlý protiútok Liverpoolu vyvrcholil přihrávkou na Sterlinga, kterou ve skluzu zablokoval jeden z domácích zadáků tak nešťastně, že míč srazil přímo na Schmeichela. Ten ho neudržel v rukavicích, volný míč doběhl Sterling a patičkou ho elegantně poslal před odkrytou bránu - Jordan Henderson měl již pozici snadnou - 1:3.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
LokoLFC

výhra hoši!!! LFC

Reagovat
REPLIKATOR

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0.1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Tomas Kazu Joker

PP.

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Sotuen

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele