27. kolo
29.04.2015 20:45 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Leicester City - Chelsea FC 1:3

Chelsea může v neděli slavit zisk mistrovského titulu! Londýňané potvrdili neuvěřitelnou konzistenci svých výsledků v posledních měsících a díky skvělému výkonu ve druhé půli otočili výsledek v dohrávce v Leicesteru z 0:1 a 3:1. K jistotě vytoužené trofeje pro vítěze Premier League jim tak stačí získat pouhé tři body.

Leicester vyhrál čtyři předchozí zápasy a dostal se ze sestupového pásma. Pátý trumf v řadě však nepřidal a v květnu se bude mít ještě co ohánět, aby nakonec ligovou příslušnost neztratil. Dnes měli smůlu už v začátcích, kdy se zranili záložník King a stoper Huth, už ve 24. minutě tak manažer Pearson musel využít dvě střídání.

Foxes byli v prvním dějství aktivnější a hráli sympatičtěji než Chelsea. Petr Čech, který nastoupil v brance Blues poprvé od finále ligového poháru, měl však první velkou práci až krátce před přestávkou, kdy úžasně vyrazil Koncheskyho střelu mířící přesně k tyči. Z následujícího závaru ještě vypálil Albrighton a tentokrát hosty zachránil Cahill.

Leicester však přesto šel zaslouženě do vedení. V nastaveném čase totiž po levé straně upláchl agilní Vardy, nacentroval do vápna, a jelikož solidně postavený Azpilicueta podklouzl, mohl Marc Albrighton v klidu zakončit. Střelou do protipohybu nedal šanci ani skluzujícímu Cahillovi a otevřel skóre - 1:0.

V Leicesteru však vydržela euforie z blížící se páté výhry v řadě jen dvě minuty po poločase. Chelsea totiž do druhého dějství vlétla v úplně jiné náladě a je tematické, že vyrovnal ten nejhorší z Blues v prvním poločase Didier Drogba. Po skvělém průniku Ivanoviće do šestnáctky si odclonil De Laeta a zakončil přesně - 1:1.

Drogba mohl hned za minutu dokonce otočit skóre, ale po Fábregasově přesném pasu mířil trestuhodně nad. V zakončení selhal i zmíněný Fábregas, jemuž gólovou střelu překazila jemná teč; a Willian - ten měl z nich pozici nejtěžší, zpoza vápna přestřelil šibenici.

Nakonec ale španělský středopolař u gólu byl - asi čtvrt hodiny před koncem zápasu rozehrál rohový kop, Cahillovu hlavičku Schmeichel jen vyrazil a kapitán John Terry pohotově sklepl míč do sítě. Jen o čtyři minuty později dovršil obrat dokonalou ranou z hranice vápna Ramires, který zužitkoval přesnou a už osmnáctou asistenci v sezóně od Cesca Fábregase - 1:3.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (16)

Přidat komentář
Tuxedo

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

dobře ty!

Reagovat
Infernoqt

1:0

Reagovat
LidoOP

0:4 2x Costa, Matić, Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď vyhráme a následne získame titul na SB s Crystalom Palace

tip: 0:2

Reagovat
vanGomm

Tým na 2.místě uhraje max. 79 bodů,takže hosté jsou už v klidu i X je dobrý.Navíc Chelsea hraje ještě 3x doma titul maj v kapse.Ty řeči po remíze,že se přiblížili k titulu jsou už o ničem.

Reagovat
cepinzcegamy

a tým na 3. místě uhraje max 82 bodů, takže se skutečně jedná o 6 bodů k jistotě. Což nemění nic na tom, že remíza je v klidu a budou ji brát oba. Takže dvojitý beton a 0:0

Reagovat
cepinzcegamy

resp. vlastně 5 bodů

Reagovat
smazaný uživatel

Snad výhra dnes i v neděli. Ať můžu slavit :)

Reagovat
smazaný uživatel

... slavit muzes zacit uz ted, tady muzem i prohrat a nic to nezmeni. Titul je nas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to trošku oddálíme. Slavit se bude doma s Liverpoolem !!!!!

Dnes fandím Liškám a tak 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

... ty ses teda dobrej fanda, to se moc casto nedivi

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele