21. kolo
10.01.2015 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Manchester City 1:1

Manchester City nedokázal zvítězit na půdě Evertonu a ztrácí svou pozici v čele ligy. Skóre otevřel až v 74. minutě dorážející Fernandinho, na což brzy zareagoval hlavou Naismith. Citizens pouze dvakrát trefili prostor mezi třemi tyčemi a s tím na tři body pomýšlet nemohou.

V Goodison Parku hosté v úvodním dějství potvrzovali roli favorita a často ohrožovali branku Joela Roblese. V 10. minutě pálil po přihrávce Silvy Stevan Jovetić těsně vedle pravého horního rohu. Zanedlouho měl obrovskou šanci Jesús Navas, jeho diagonální přízemní střela na zadní tyč však mířila mimo. Stejně dopadl i další pokus Jovetiće.

Po půlhodině hry se ocitl ve velké příležitosti stoper Mangala, jehož dorážku z malého vápna na poslední chvíli zablokoval jeden ze zadáku Evertonu. Krátce před odchodem do kabin se o slovo konečně přihlásili také domácí. Romelu Lukaku se perfektně uvolnil, Joe Hart mu ovšem dobře zmenšil úhel a belgického útočníka skvěle vychytal. To ale ještě nebylo všechno, následně se totiž do míče opřel ze střední vzdálenosti svou slabší nohou Coleman a rozezvučel břevno.

Citizens měli v první dějství sice více ze hry a snažili se ohrožovat brankáře Roblese, ani jedna z jejich jedenácti střel však nemířila mezi tři tyče. Po změně stran prokázal svoji vynikající kopací techniku Barkley a jeho projektil z volného přímého kopu proletěl kousek vedle pravé šibenice.

Další tutovku pak nevyužil Lukaku, na Harta se tentokráte řítil z levé strany, anglická reprezentační jednička nicméně předvedla znovu fantastický zákrok a jen díky němu držela Pellegriniho družina v Liverpoolu stále čisté konto.

V 74. minutě se už konečně měnilo skóre. Zabaleta zastavil obětavým skluzem Lukaka, Citizens poté předvedli bleskurychlý protiútok, na jehož konci zachoval chladnou hlavu Silva, jehož střelu nakonec dorazil hlavou do poloprázdné branky v hraničním postavení Fernandinho. Hosté se ale z vedení neradovali dlouho. Bainesův centr po standardní situaci si našel Naismith a před chybujícím Hartem uklidil balón do sítě.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (13)

Přidat komentář
MCFC_8

Everton nema formu,ale bude to narocny zapas....1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Everton se po 4 prohrách v řadě už začíná namáčet do sestupových vod.Vzhledem k tomu,že hosté hrají o titul,tak tipuji,že domácí víc jak remízu neuhrají.

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

Vzhledem k tomu, ze venku je letos City vyborny, tak by to mela byt vyhra.

Reagovat
smazaný uživatel

dle výsledků evertonu jsou domácí asi v nedbalkách, tak by to chtělo využít. na jaře jsme tam vyhráli, ale nezapomínejme, že celkově se evertonu na nás daří!

Reagovat
t0mmy33MCFC

rek bych , ze se jim hodne darilo pod moyesem, ktery dost betonoval, martinez hraje lepsi fotbal a to nam vseobecne sedi....

Reagovat
smazaný uživatel

doufejme, že to everton proti nám otevře, jako včera v poháru s whu. tudy by nejspíš měla vést cesta k úspěchu.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 s prehladom

Reagovat
klokan.paul

Tip 2 0:3

Reagovat
MCFC_8

Velkaaaa skoda Ale este je vsetko otvorene Chelsea moze tiez kludne o tyzden remizovat vo Swansea

Reagovat
t0mmy33MCFC

zapas sem nevidel, sledoval jsem jen na mobilu skore a statistiky, kazdopadne ty strely na branku to muselo byt utrpeni... driv by remiza na Evertonu byla dobra, ale letos ... kazdopadne nejvic se bude rozhodovat v zapase na Chelsea....

Reagovat
smazaný uživatel

abychom vyhráli tento duel museli bychom dát více než jednu branku, jak sami víte v posledních zápasech nás soupeř při našem vedení vždy gólově dostihl a i tento due nebyl vyjímkou. co byla platná převaha, držení balonu apod. dle mého názoru jsme hráli hodně kombinačně až do kasy. chtělo více střel zpoza velkého vápna. to mi tam chybělo na úkor kombinace.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele