8. kolo
18.10.2014 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Crystal Palace - Chelsea FC 1:2

Fotbalisté londýnské Chelsea zvítězili na půdě Crystal Palace 1:2 a udrželi si tak luxusní pětibodový náskok v čele tabulky Premier League. Blues poslal do vedení již v úvodu z přímáku Oscar a ve druhé půli přidal druhý gól Fabregas. Za domácí v závěru snižoval Campbell. Oba celky dohrávali zápas v deseti bez vyloučených obránců.

Chelsea nastoupila do utkání bez zraněného kanonýra Diega Costy, jehož v základní sestavě nahradil Loïc Rémy. Nicméně Blues to v úvodu zápasu nikterak nevadilo. Ve druhé minutě přečkali nebezpečnou situaci Crystalu, kterou vyřešil Courtois a o chvíli později na druhé straně udeřili. Domácí zadák Delaney asi osmnáct metrů od branky fauloval Williana a k následnému přímáku se postavil Oscar, aby úchvatnou střelou do šibenice rozvlnil síť za bezmocným Speronim.

Diváci v Selhurst Parku se rozhodně nenudili. V 11. minutě se k míči dostal Campbell, ovšem tváří v tvář Courtoisovi si neporadil ideálně a kromě belgického brankáře přehodil i bránu. Rychlonohý Fraizer Campbell dělal defenzivě Chelsea problémy, po čtvrthodině hry z úhlu těsně minul zadní tyč a v publiku to jen zahučelo.

V 18. minutě o sobě opět dali vědět hosté. Po rohovém kopu se k hlavičce dostal John Terry a za již překonaným Speronim musel na brankové čáře zaskakovat jeden z obránců Crystalu Palace. Ještě do poločasu přišla pro Josého Mourinha první komplikace. Azpilicueta nesmyslně na půlce hřiště zajel do Mileho Jedinaka a přestože nakonec kapitána Eagles trefil jen minimálně, tasil hlavní sudí Pawson zřejmě po právu červenou kartu.

Mourinho na to okamžitě zareagoval střídáním, když ze hřiště stáhl ofenzivně laděného Williana a na trávník poslal na Azpilicuetovu pozici Filipe Luíse. Za tři minuty se však množství sil opět vyrovnalo - Damien Delaney totiž chytil za dres Rémyho a po druhé žluté musel také předčasně pod sprchy.

Druhé dějství tak začalo deset na deset a scénář se opakoval - Chelsea opět po šesti minutách skórovala. Tentokráte se po neuvěřitelné kombinaci na jeden dotek doputoval míč k Fabregasovi, jenž poslal Speroniho na druhou stranu a střelou na přední tyč zvýšil na 2:0.

Další průběh druhé půle již mnoho vzruchu nenabídl, Blues v pohodě kombinovali a domácí nekladli výraznější odpor. V těchto chvílích ukazoval poměr držení míče 24 : 76. Až v 74. minutě trochu rozproudil fanoušky Eden Hazard, který předvedl svou typickou akci, navedl si míč na pravačku a pálil kousek vedle.

Když už to vypadalo, že celé utkání v tomto velice chabém tempu skončí, Crystal ještě závěr trochu zdramatizoval. Zaha obešel Luíse a na zlatém podnose připravil gól pro Campbella, který se před prázdnou brankou nemýlil. Naštěstí Chelsea svého soka k žádnému tlaku nepustila a nechala tak zapomenout na jarní porážku.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Tuxedo

0:2

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele