26. kolo
21.02.2015 16:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Crystal Palace - Arsenal FC 1:2

Jen kousek scházel k tomu, aby Kanonýři ze Selhurst Parku odjížděli jako zpráskaní psi. Arsenal nad Crystal Palace nedominoval ani chvíli a šťastné poločasové vedení 2:0 nakonec udržel jen za pomoci brankové konstrukce...

Gunners se takto posouvají před Manchester United a skrze zvládnutý výjezd na tradičně nehostinné hřiště značně vylepšili své vyhlídky na Ligu mistrů. Žádná selanka to ale opravdu nebyla, ačkoliv se Arsenal velmi brzy ujal vedení díky ošklivému zaváhání debutanta Souarého a následné penaltě Santiho Cazorly.

Pro Crystal Palace šlo o nešťastný první poločas. To dokumentovaly jednak opakované záběry, jež prokázaly, že k osudovému faulu došlo spíš ještě před pokutovým územím; jednak příští průběh úvodního dějství, během něhož se Arsenal nezvládal vypořádávat především s dvojicí Zaha-Puncheon a sám hrozivě nestačil uprostřed pole.

Přesto se Kanonýři ještě před pauzou vytasili s druhým gólem, když v podstatě vůbec první zdařilou přízemní kombinaci po kolmém pasu Alexise nejprve zakončoval do Speroniho Welbeck a pak z dorážky doklepával míč do sítě doposud neviditelný Olivier Giroud.

Pasivní, zatažený, na inkasovaný gól čekající - nějak takhle nastoupil do druhého poločasu Arsenal a chvílemi to v jeho vápnu vypadalo opravdu krušně. Stejně to ale nakonec - v naprostém souladu s dosavadním průběhem zápasu - byli zase hosté, kdo se v 57. minutě vytasil s první velkou a konkrétní šancí druhého dějství. Özil si při čekání na Alexise zacvičil se soupeřem a Chilanově koncovce z ideální pozice potom scházely jenom milimetry.

Alan Pardew ihned vzápětí vysvlékl Yalu Bolasieho a pod jeho taktovkou Crystal Palace pokračoval ve viditelné převaze, když sám konžský křídelník jednou předvedl parádní, leč nemastně neslaně zakončené sólo. Arsenal mezitím zalézal čím dál hlouběji a po příchodu Gibbse s Gabrielem dokonce uzavíral utkání rovnou se šesti obránci. Což se mu mohlo hrubě nevyplatit.

Ve čtvrté minutě nastavení totiž Glenn Murray posunul volně poskakující míč do sítě, aby okamžitě vzápětí po vynikajícím centru Bolasieho hlavičkoval do tyče. Jaká smršť, a jaká smůla pro nebojácné Eagles!

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Matić

1:2

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele