35. kolo
03.05.2015 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea slaví anglický titul. K výhře nad Crystal Palace ji dovedl nejlepší hráč ligy Hazard

Je dobojováno! Chelsea doma nejtěsnějším možný způsobem porazila Crystal Palace a definitivně si pojistila anglický titul. Jedinou branku utkání vstřelil nadvakrát z penalty Eden Hazard.

Vítězství a definitivní tečka za letošní honbou za titulem se nerodila vůbec snadno. Crystal Palace sice branku Chelsea ohrozili až v úplném závěru, ale aktivní obranou a účinnými útoky po stranách anglického mistra dlouho trápili.

Ve svém vápně navíc postavili neprostupnou zeď, Chelsea se proto zpočátku utkání omezovala na střelbu zpova šestnáctky. Cuadrado pálil po čtvrthodině těsně nad, což byl mimochodem asi jediný pozitivní Kolumbijcův moment, než o přestávce zůstal v kabině.

Chelsea málem věnoval vedení nejistý gólman Speroni, který měl v krátkém časovém úseku dvojí problémy se zkrocením míče. Po jedné chybě se ocitl z úhlu sám před brankou Matić, ale Speroni svou minelu napravil dobrým zákrokem. Argentinem nebyl stoprocentní ani po střele Drogby, kterou krotil nadvakrát a před dotírajícím Terrym musel míč odpravit ven z vápna.

Ani Chelsea si neodpustila menší zaváhání, Terryho odkop se sklouzl přímo k Puncheonovi, jenže následnou střelu kapitán stihl obětavým skluzem zblokovat. Crystal Palace se dožadovalo penalty, jelikož anglický stoper pravděpodobně míč kontaktoval rukou či ramenem.

Blues vinou kvalitní obrany hostů stříleli hlavně zpoza vápna, Fábregas ani Azpilicueta ale rovněž neuspěli. Až na konci prvního poločasu neprolnavou defenzivu Eagles rozbil nejlepší hráč Premier League.

Eden Hazard si po narážečce s Willianem došel mezi McArthura a Mariappu pro penaltu, kterou sám nadvakrát proměnil. Speroni sice vystihl směr jeho přízemního pokusu, avšak vyrazil míč přímo na jeho hlavu. Dorážka do protipohybu byla pro Belgičana sladkou odměnou - 1:0.

Po změně stran Chelsea výrazně změnila styl hry. Soustředila se na kontrolu hry a držení míče, za první čtvrthodinu měla v této statistice 70 %. Až po deseti minutách přihrávané se pokusil rozčísnout letargii dalekonosnou ranou Ivanović, který minul branku. Ještě svátečnější střelec John Obi Mikel si po chvíli narazil s Drogbou, obešel obránce a Speroniho poprvé po změně stran prověřil.

Fanoušci Chelsea toužili po druhém gólu jistoty a svěřenci Josého Mourinha jim to chtěli dopřát. Ivanović však pálil těsně nad, Drogba zase o kousíček minul tyčku. Totéž posléze Willian. V závěru si už Blues těsnou výhru a titul pohlídali, jedinou střelu na branku v podání Zahy skvěle kryl Courtois.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
Tuxedo

4:0

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 krásna oslava titulu

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
hitZor

Bylo by super si titul zajistit podobnou kanonádou jako před pěti rokama s Wiganem, ale toho se asi nedočkáme.. Tak snad tam dáme dva v prvním poločase a dál si budem moct užívat oslav

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele