13. kolo
29.11.2014 16:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Aston Villa 1:1

Před týdnem se Gabby Agbonlahor z pozice nejzkušenějšího muže v dresu Aston Villy vykašlal na svého hráče a birminghamští tím ztratili vedení nad Southamptonem; dnes tentýž útočník sóloval na vlastní půlce, zbytečně ztratil míč a Villans následně opět přišli o dva body...

Do té doby to přitom pro každého průměrného příznivce Aston Villy musela být uspokojivá podívaná. Prvních 10 minut se hrálo nahoru-dolů s tím, že Marney při jednom hutném závaru po standardní situaci musel odkopávat míč až z brankové čáry, a v podobném duchu se pokračovalo i dále.

Speciálně pro hosty dělala obrovský rozdíl přítomnost Joea Colea, jenž se okamžitě zdál být vitální pro jejich tranzici z obrany do útoku - jak se ukázalo třeba v 19. minutě, kdy pěkně narazil Agbonlahorovi, a ten po delší době opět prověřil Heatona.

Zaslouženého vedení se potom Aston Villa dočkala ve 38. minutě. Tehdy se Clarets ještě hádali o správnosti udělení žluté karty Marneymu, nesoustředili se tak plně na bránění standardky a po Weimannově předávce ve skluzu skórujícímu Coleovi také tvrdě pykali.

Barnes se vzápětí ocitl zdánlivě blízko vyrovnání, tyčku ale nakonec "nastřelil" vlastní rukou, takže na další změnu skóre prozatím nedošlo. Po změně stran si už ale Burnley pomalu začínalo budovat jakous takou převahu.

Zejména po hodině hry se Kightly bůhvíjak proklopýtal ke koncovce z velmi dobré pozice, pak ovšem trestuhodně zacílil přímo do Guzana. A podobně blízko se Villans ocitli inkasování také v 67. minutě, kdy zase jejich pokutovým územím nikým nedotčen záhadně proskotačil nebezpečný Trippierův centr ze standardní situace.

Aston Villa dosud v tomto ročníku vstřelila jeden jediný druhopoločasový gól a dnes se na tom opravdu nemělo nic měnit. Po pauze už to bylo hlavně o domácích, kteří se dočkali vyrovnání v 87. minutě skrze Okoreho neobratné počínání a nekompromisní penaltu Ingse.

Ve zbývajících zhruba 8 minutách hracího času už potom mohlo dojít na ledacos. Clarets byli rázem na koni a skrze Ingse dokonce orazítkovali tyč - mimochodem tu samou část brankové konstrukce, kterou jen o pár sekund později svou hlavičkou o chlup minul Jutkiewicz. Naopak na druhé straně se v dobré pozici po zaváhání soupeře ocitl mladík Grealish, koncovku však zřejmě nepatrně uspěchal.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Infernoqt

0:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele