24. kolo
07.02.2015 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Aston Villa - Chelsea FC 1:2

Chelsea vede ligu už o sedm bodů, jelikož Man City doma s Hullem jen remizoval. Upachtěnou, nicméně o to cennější výhru si naproti tomu Blues vezou z půdy Aston Villy, kterou po gólech Hazarda a Ivanoviće porazili 2:1. Domácí sice podeváté v řadě nevyhráli, díky Okoremu však alespoň ukončila téměř jedenáctihodinovou sérii bez vstřelené branky.

Chelsea proti Aston Ville; a také nejlépe střílející tým Premier League proti suverénně nejhůře střílejícímu celku napříč všemi profesionálními ligami v Anglii. Villans před utkáním nedali gól šest zápasů a 612 minut; dnes tak svůj rekord upevnili na 659 minut - v historické tabulce se díky tomu posunuli na čtvrté místo za Crystal Palace, Derby a Ipswich.

Směr utkání začala Chelsea udávat už od prvních minut. V osmé unikl Oscar po pravém křídle, poradil si s Okorem a vrátil míč na šestnáctku Willianovi. Brazilský útočník poslal do vápna prudkou přihrávku do běhu Hazardovi, jemuž stačilo míč jemně popíchnout a začít slavit - 0:1.

Domácí se potom dostali do utkání sérií rohů a centrů ze strany, ale obrana v čele s Cahillem, Terrym a Courtoisem nedovolila soupeři ani jednou zahrozit. Co se týče střel na bránu, hrála jen Chelsea. Po dvaceti minutách vyprášil Guzanovi rukavice aktivní Oscar, jenž pálil zblízka, ale z ostrého úhlu.

Že by však vedoucí celek předvedl v prvním poločase ve Villa Parku nějakou dominantní jízdu, to tedy ne. S výjimkou šance Ramirese, kterou skvěle překazil Clark, už do přestávky vůbec nic nevytvořila. V držení míče dokonce s impotentní Aston Villou první poločas těsně prohrála.

Nezdálo se však, že by Mourinho s hráči provedl nějaké změny, nechal na trávníku tragického Drogbu a trest přišel záhy. Carles Gil u rohového praporku školácky vymyl Oscara a na zadní tyči položil míč na hlavu úplně volného Okoreho. Fanoušci Villans tak mohli oslavovat po téměř 11 hodinách trápení v Premier League - 1:1.

Chelsea probral z letargie právě až obdržený gól. Matićova střela do Guzana a dva Willianovy pokusy končící o pár decimetrů vedle byly předzvěstí větších šancí. Fanoušci Blues se dočkali v šestašedesáté minutě - Azpilicueta skvěle pronikl do vápna, nadvakrát odcentroval přes těžkopádného Okoreho a Ivanović fantastickým volejem levou nohou vymetl šibenici - 1:2.

Srbský obránce prokázal, že se mu proti birminghamskému celku výjimečně daří; byl to pro něj už pátý gól v posledních šesti zápasech s Villans.

Zbylé minuty už se víceméně dohrávaly, přestože domácí toužili po vyrovnání. Mourinho však Mikelem zpevnil střed pole, Chelsea na své polovině poctivě presovala a soupeři do konce zápasu nic nedovolila. Deset minut si zahrál i debutant Cuadrado, jenž tak první zápas za Blues oslavil výhrou.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (14)

Přidat komentář
Infernoqt

0:3

Reagovat
Tuxedo

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem napsat Jsem velký fanoušek City, tak si přeji prohru hostů

Zde je to asi málo reálné, tak třeba příští kolo

Přesný tip na výsledek 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem napsat

Reagovat
hitZor

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
M1ck0

1:6

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Benteke

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
M1ck0

A je po rekordu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele